www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Blat de moro, Zea mays / Gramineae
Beneficis per la salut
El blat de moro és una bona font de vitamina C i pobra en sodi. Tampoc conté greixos saturats ni colesterol, reduint d'aquesta manera el risc de contreure malalties del cor i els problemes de la pressió sanguínia alta.

Les poblacions que depenen del blat de moro com a aliment bàsic poden sofrir de manca d'àcid nicotínico (pel·lagra) tret que el gra sigui tractat amb álcali, un procés comú per separar el dur pericarpo, la qual cosa ajuda a alliberar la niacina. L'àcid nicotínico exerceix un paper important en el metabolisme de l'energia i en el sistema nerviós.

El valor biològic de la proteïna del blat de moro és menor que el d'altres cereals, encara que el gra conté una petita quantitat de caroteno i zeaxantina: una font de provitamina A i antioxidant.
Tradició popular
A causa de la seva riquesa de vitamines i minerals el blat de moro és beneficiós per a la salut. Enforteix els nervis i té acció revitalizante, millora el rendiment cerebral i la capacitat de concentració, aporta nutrients per mantenir una pell bonica i un cabell fort, augmenta la resistència en situacions d'estrès, optimitza l'estat d'ànim, rejoveneix, estimula el creixement cel·lular i augmenta la respiració de les cèl·lules, aviva l'hematopoyesis (formació dels glòbuls vermells de la sang, que té lloc principalment en la medul·la vermella dels ossos), enforteix els músculs i el cor i regenera el teixit connectiu, reforça el sistema immunitari, ajuda en cas de disminució de la libido i d'impotència.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]