www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Meló, Cucumis melo / Cucurbitaceae
Beneficis per la salut
Els melons reticulats són una font de provitamina A, vitamina C i carbohidrats (principalment sacarosa). Melons del tipus Honey Dew, Crenshaw o Casava posseeixen quantitats considerables de carbohidrats, encara que a diferència dels reticulats, el seu contingut de vitamina C i provitamina A és menor.

La majoria dels melons es consumeixen crus; en macedònies o en postres. Les porcions de meló poden congelar-se, encara que la seva textura serà menys atractiva que en fresc, al mateix temps que poden perdre algunes propietats vitamínicas. La quantitat de carotenoides protectors en el meló dependrà de la intensitat del pigment ataronjat en la carn. La varietat cantaloup, per exemple, és una bona font del carotenoide betacaroteno.
Tradició popular
El meló és diurético, depurativo i lleugerament laxant, per això ho recomanen en cas de restrenyiment. Resulta convenient en la dieta d'aquelles persones que pateixen gota, reuma i patologies renals. Per la seva aportació de minerals, es recomana consumir-ho en períodes de convalescència, anèmies i en estat de debilitat.

És una fruita molt refrescant, ideal per calmar la set. A més, neutralitza l'excés d'acidesa produïda pel consum abundant de carn, derivats cárnicos i alcohol. Per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut en sodi i grasses, és molt adequat per a les persones que pateixen hipertensió arterial.

Està contraindicado en els diabètics, als enteríticos (l'enteritis és la inflamació de l'intestí, generalment acompanyada de diarrea.) i als dispépticos (dispèpsia és la digestió difícil). Per a algunes persones els melons poden resultar indigestos i provocar pesadez d'estómac, per la qual cosa es recomana moderar el seu consum.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]