www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pacana, Nou Pecán, Carya illioinensis / Juglandaceaae
Beneficis per la salut
Com altre fruita seca la pacana té un alt valor energètic aportant unes 700kcal/100g i és una font important d'àcids grassos, tant mico com poliinsaturados que ajuden a reduir els nivells de colesterol en la sang. També proporcionen proteïnes d'excel·lent qualitat biològica pel que és un bon complement per als vegetarians.

La nou pacana és rica en moltes vitamines, les majors quantitats són de vitamina A, àcid fólico, vitamina K i vitamina I. Aquesta última té un efecte antioxidant en l'organisme.

També conté minerals com el potassi, fòsfor, magnesi i calci. A més aporta altres micronutrientes entre els quals destaquen els compostos fitoquímicos.

Un problema de la fruita seca en general és l'al·lèrgia que produeixen a algunes persones especialment sensibles, no obstant això para els que no estiguin afectats formen part d'una dieta sana i equilibrada. En un important projecte de recerca, es va descobrir que les persones que consumien almenys 150g de fruita seca a la setmana patien 1/3 d'atacs menys al cor que aquelles que rarament o mai els consumien.
Tradició popular
El consum de pacanas és especialment bo per a les persones que realitzen gran esforç físic, com els esportistes, gràcies al potassi. El magnesi protegeix del stress i cuida la pell. A més és molt útil per a les embarassades, els nens i adolescents, en definitiva per a la salut de tots és beneficiós.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]