www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Mongeta verda, Phaseolus vulgaris / Leguminosae (Fabaceae)
Beneficis per la salut
La mongeta verda no conté grassa, colesterol ni sodi, i a més és baixa en calories. Quan es consumeix tendra, amb la beina, abans que les llavors es desenvolupin per complet, la mongeta verda és pobra en proteïnes. No obstant això, la llavor ja madura és rica en proteïnes. Les mongetes, amb o sense beina, han de cuinar-se abans de consumir-se per destruir lectines nocives.

Les mongetes verdes són una font de carotenoides provitamina A, vitamina C, fibra, potassi, folato i certs fitoquímicos. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims. El paper antioxidant de la vitamina C pot protegir contra diversos tipus de cancer i intensificar les funcions immunològiques.

La recerca mostra que el consum de fibra ajuda a protegir contra trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. El potassi exerceix un paper important en el metabolisme de l'energia. El folato és important per dur a terme un embaràs sa, alhora que ajuda a protegir contra les malalties cardiovasculars i el càncer. Els fitoquímicos són compostos secundaris, no nutrients presents en els vegetals que brinden protecció contra el càncer i les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
La mongeta verda conté vitamines A, B i C; fòsfor, sílice i calci; clorofil·la, hidrats de carboni, oligoelementos (níquel, cobalt, coure). En els bris sobretot hi ha inosita, substància de la qual s'han estudiat les seves propietats tonicocardíacas.

S'ha comercialitzat un producte extret de la mongeta verda que combat els descensos de leucòcits oposats sobretot després de l'administració de certes substàncies tòxiques.

Els principals efectes pel consum de mongetes són: alleugen els trastorns hepàtics, renals i vesicals; tenen una acció rejuvenecedora de les cèl·lules, estimulen la síntesi proteínica en les cèl·lules, són revitalizantes, alleugen els problemes digestius, afavoreixen l'eliminació de líquids i enforteixen el cor i la circulació.

Així, les propietats de la mongeta verda, és que és diurética, reconstituent, estimulant nerviós, depurativa, antiinfecciosa, tònic hepàtic i del pàncrees, estant indicada en les convalescències, creixement, litiasis renal oligúria i albuminuria.

No han de menjar mongetes verdes els gotosos, artríticos, reumáticos i arterioescleroticos, per la seva riquesa en àcid úric, i els propensos a la flatulències i fermentacions intestinals.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]