www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Grosella espinosa, Ribes grossularia / Saxifragaceae (Grossulariaceae)
Beneficis per la salut
La grosella espinosa és una font de carotenoides provitamina A, vitamina C, fibra, potassi i flavonoides. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims.

El poder antioxidant de la vitamina C pot protegir contra diversos tipus de càncer i intensifica les funcions immunològiques. La recerca mostra que el consum de fibra ajuda a protegir contra una sèrie de trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. El potassi té una funció en el metabolisme de l'energia. Els flavonoides es troben entre molts dels components menors de les fruites i hortalisses els quals, en una dieta variada, es considera que protegeixen contra el càncer i les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
La grosella espinosa conté propietats semblants al nabiu, les quals exerceixen una acció mejoradora de la pèrdua de visió i són emprades en especialitats farmacèutiques, indicades per a les alteracions de retina.

Les bayas posseeixen pectines i preses en suc diluït en aigua posseeixen un efecte laxant, depurador i diurético. Determinades aplicacions de la polpa ajuden a la curació de la pell cremada.

Les fulles del grosellero són molt riques en tanino i serveixen per preparar infusions antidiarreicas i diuréticas. Igualment, les fulles exerceixen una important acció antiinflamatoria sobre l'artrosis i els reumatismes en general, sense tenir inconvenients gàstrics dels medicaments tradicionals. Així, l'efecte antiinflamatorio, lligat a la seva acció diurética i eliminadora de desfets de l'organisme, permet que sigui aconsellat en tractaments de gota.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]