www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Kaki, Diospyros kaki / Ebenaceae
Beneficis per la salut
Des d'un punt de vista nutricional, el kaki aporta unes 70 kcal/100 g, principalment procedents de carbohidrats, encara que també aporta uns 10 mg/100 g de vitamina C (al voltant d'una sisena part de la ingesta diària recomanada) i alguns carotenoides.

La vitamina C pot influir en una sèrie d'estats fisiològics, com la supressió de la formació de nitrosamina en l'intestí. El nitrit, present en els aliments i en l'aigua, pot reaccionar amb les amines en els aliments per produir nitrosaminas, el caràcter dels quals carcinogénico ha estat demostrat. També s'indica que la capacitat antioxidant de la vitamina C pot brindar protecció contra el càncer i intensificar les funcions immunològiques. Les dietes riques en carotenoides s'han relacionat amb una disminució del risc de contreure càncer i malalties cardiovasculars.
Tradició popular
Del kaki es poden usar diverses parts amb finalitats medicinals. Es pot aprofitar el fruit, les fulles, l'escorça de l'arbre o fins i tot les flors. Redueix la tensió, calma la tos i prevé l'arteriosclerosis, entre moltes altres propietats.

Al kaki se li coneixen diverses propietats curativas. És bo per calmar la tos, eliminar les flegmes i baixar la tensió. Quan no està madur conté una quantitat abundant de iode, ajuda a remeiar el goll. En els últims anys s'ha descobert que les fulles del kaki baixen la tensió, prevenen l'arteriosclerosis, purifiquen la sang i lubrican l'intestí.

A més, el kaki és tranquilizante, estimula els fluids corporals i calma la set. Enforteix la melsa, combat la diarrea, la sang en femta i les hemorroides.

Les flors s'usen per tractar el xarampió, mentre que l'escorça de l'arbre s'usa per tractar cremades.

El kaki és recomanable per a persones febles i deprimides, gràcies al seu contingut en vitamines del grup B.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]