www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Nabiu, Vaccinium myrtllus / Ericaceae
Beneficis per la salut
Els nabius són una bona font de ferro, fibra i vitamina C. Una ració de 125 g conté un 15% de la ingesta diària recomanada de vitamina C. Els nabius no contenen colesterol ni grassa, i són baixos en calories. La vitamina C és un poderós antioxidant, i d'aquesta manera pot protegir contra diversos tipus de càncer i intensificar les funcions immunològiques.

Els nabius contenen un bactericida que pot brindar protecció contra la cistitis (inflamació de la bufeta). El potassi exerceix un paper important en el metabolisme de l'energia; la seva manca resulta en debilitat muscular i confusió mental i es reflecteix també en el mal funcionament del cor.

FPC
PBHF
Tradició popular
Els nabius frescos resulten beneficiosos enfront de diversos problemes gastrointestinals. L'extracte sec combat diverses afeccions cardiovasculars i unes càpsules de nabiu que es comercialitzen són beneficioses per a problemes de la vista.

Els nabius frescos si es consumeixen amb llet o sucre estimulen les secrecions gàstriques i intestinals, fonamentalment del pàncrees. A més, la riquesa en antocianos dels nabius fa que tinguin un efecte beneficiós enfront de les diarrees, a més d'actuar com antiinflamatorios i antisèptics, per la qual cosa resulten útils enfront de determinades malalties gastrointestinals.

A més s'usen diversos derivats d'aquests fruits amb finalitats medicinals, com l'extracte sec, que s'usa en determinats preparats farmacològics que actuen en cas d'afeccions cardiovasculars. També es comercialitzen unes càpsules de nabiu indicades per millorar la microcirculación i determinats problemes de la visió com hemeralopia, miopia i retinitis.
Interempresas Media, S.L. / 2023 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]