www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pinya, Ananas comosus / Bromeliaceae
Beneficis per la salut
El perfil nutritiu de la pinya és semblant al de molts altres fruits que contenen nivells alts de carbohidrats i nivells baixos de greix i proteïnes. La fibra constitueix al voltant d'un 14% de la matèria seca, per la qual cosa aquest fruit pot afegir-se en una dieta baixa en colesterol. El seu contingut en vitamina C és aproximadament la meitat que el dels cítrics, i el nivell de carotenoides provitamina A és baix en comparació del de la papaia i el mànec. La pinya és també una bona font de l'enzim bromelina, la qual exerceix una funció en el tub digestiu, ajudant en la digestió, alhora que també descompon les proteïnes. Els fitoquímicos presents en les pinyes inclouen la quercetina i altres compostos fenòlics considerats antioxidants i inhibidors del càncer.
Tradició popular
La pinya és dolça, astringente i alguna cosa àcida. La bromelina de la pinya posseeix propietats antiinflamatorias i antiedemáticas. Fa descendir la densitat de la sang fent prevenir les trombosis. Ajuda a digerir les proteïnes i té propietats que faciliten la ràpida recuperació de l'organisme.

És digestiva, antidiarreica, diurética, antiinflamatoria. Està indicada per tractar casos d'insolació i polidpsia, les indigestions, diarrees, disuria i diabetis.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]