www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pinya, Ananas comosus / Bromeliaceae
Gestió de l'ambient de postcollita
La pinya és una fruita molt fràgil i sensible als canvis bruscs de temperatura. Durant uns dies es pot conservar en un lloc fresc i sec, encara que no s'ha de conservar mai en el frigorífic ja que a temperatures inferiors a 7ºC es deteriora. Una vegada tallada i pelada es pot conservar en el frigorífic recoberta amb plàstic intentant consumir-la al més aviat possible.

Les pinyes sotmeses a exposició d'etilè pot donar lloc a un desverdizado de la pela lleugerament més ràpid, però sense afectar a la qualitat interna. El desverdizado és la pèrdua de la clorofil·la. Les pinyes han de collir-se quan adquireixen maduresa de consum, a causa que no continuen madurant després de la collita.

Les atmosferes controlades retarden la senescencia i redueix la taxa de respiració. Les proporcions òptimes són 3-5% d'oxigen i 5-8% de diòxid de carboni. La vida potencial poscosecha varia entre 2 i 4 setmanes en aire, i entre 4 i 6 setmanes en atmosferes controlades a 10ºC, depenent del grau de maduresa i del conrear.
Distribució
Les mateixes condicions ambientals que resulten òptimes per a la conservació, ho són per a les etapes de transport i distribució.
Problemes de postcollita
Després de la recol·lecció es poden produir problemes per danys per fred, i per patògens.

Danys per fred
L'exposició de les pinyes a temperatures per sota dels 7ºC ocasiona danys per fred. Els fruits madurs són més susceptibles que els verds a sofrir aquests danys. Els símptomes inclouen un color verd més apagat, un estovament i entollat de la carn, un color més fosc de la superfície, incloent el ser més susceptibles als danys per caigudes i cops.

Danys per patògens
- Putrefaccions fosques: Són causades per Thielaviopsis paradoxa. Comença per la tija i avança sobre la carn. La carn afectada s'enfonsa amb una lleugera pressió i la zona es torna més fosca.

- Fermentacions per llevats: Causades per Saccharomyces spp, està generalment associada a una excessiva maduració del fruit. Els llevats s'introdueixen per les ferides del fruit. La carn del fruit comença a posar-se tova i groga. També es trenca amb molta facilitat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]