www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Carambola, Averrhoa carambola / Oxalidaceae
Gestió de l'ambient de postcollita
La carambola es conserva bé de 3 a 6 setmanes a temperatures compreses entre els 5 i 7,5ºC. El seu transport per vaixell és possible.

La refrigeració és la tècnica utilitzada amb màxima eficàcia en la conservació de carambolas. Les condicions de conservació recomanables són entre 5 i 7,5 ºC i 90-95% d'humitat relativa.

El color verd de les carambolas tendeix a desaparèixer, augmentant la maduració dels fruits sotmetent-los a etilè i notant millores en el sabor i acidesa. Aquests canvis poden veure's accelerats amb exposicions en etilè de 100 ppm durant 24 hores. Però tractaments semblants, si són molt severs poden incrementar la pudrición dels fruits.

Para més informació es recomana consultar la pàgina Web de la Universitat de Davis ( http://postharvest.ucdavis.edu )
Distribució
Les mateixes condicions ambientals que resulten òptimes per a la conservació (temperatura 5-7,5ºC i 90-95% d'humitat relativa), ho són per a les etapes de transport i distribució.

Els problemes de qualitat són evidents després del transport de la fruita per vaixell, quan el temps transcorregut entre la recollida i el consum és molt elevat.
Problemes de postcollita
Després de la recol·lecció es poden produir problemes per danys per fred que sol ocasionar necrosamiento dels angles, per danys físics, per pansiment, danys per calor i per patògens.

Danys per fred
Els símptomes d'aquests danys per fred, inclouen enfonsaments en la superfície; alguns són petits, considerant-se els de menys d'1 mm, uns altres són profunds i foscos i uns altres són llargs, d'1 a 2 mm. Aquestes àrees són de color marró. Aquests símptomes han estat observats en alguns conreessis de carambola després de les dues setmanes a 0ºC o 6 setmanes seguides a 5ºC sent els més habituals per aquest dany són l'aparició d'àrees de color grisenc clarament definides i alguna cosa enfonsades en la pell, enfosquiment en la polpa, maduració anormal, major sensibilitat a les infeccions, més ràpida deterioració, pobre color i sabor , així com l'aparició de taques en la pell.

Necrosamiento dels angles
Els angles del fruit són molt susceptibles a qualsevol dany per la seva exposada posició. Això produeix teixits necrosados de color marró que és molt indesitjable.

Danys físics
Les àrees fosques i les zones trencades poden resultar una superfície susceptible d'abrasions i danys. Els trencaments s'incrementen amb la pèrdua d'aigua dels fruits. La cura manual durant la recol·lecció i posterior magatzematge i transport és indispensable per reduir al màxim aquests danys físics.

Pansiment
Els símptomes són visibles quan les carambolas perden al voltant de de el 5% del seu pes per el stress hídric.

Danys per calor
La pell fosca i l'estovament de la carn pot ocórrer en carambolas exposades a tractaments de calor (sobre com 46ºC durant 35 a 55 minuts). Millors alternatives podrien ser amb irradiació. L'ús de calor i irradiació es realitza amb la finalitat de tractar insectes.

Danys per patògens
Molts danys en la conservació de les carambolas podrien ser causats per Alternaria alternata (especialment en fruits gelats), Cladosporium cladosporioides o Botryodiplodia theobromae. Aquests danys generalment ocorren en els fruits durant el seu magatzematge i poden ser minimitzats tractant minuciosament els fruits durant la collita, conservació i transport.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]