www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Nespra, Eriobotrya japonica / Rosaceae
Gestió de l'ambient de postcollita
La nespra es conserva durant 2-4 setmanes en condicions òptimes, a una temperatura de 0ºC i 90-95% d'humitat.

La nespra es pot conservar com a molt durant 2-4 setmanes, depenent de la varietat i de l'estat de maduració en què es trobi. Les condicions òptimes de conservació són una temperatura de 0ºC i una humitat relativa del 90 al 95%. Si s'envasen amb pel·lícules plàstiques perforades es redueix la pèrdua d'aigua i per tant es millora la conservació.

Si les nespres s'exposen a etilè s'accelera la pèrdua del color verd encara que no es millora el sabor del fruit.
Problemes de postcollita
Les alteracions fisiològiques que pot sofrir la nespra durant el seu emmagatzematge són el pardeamiento de la carn i el ‘russeting’. També li afecten diversos fongs que causen podridures com Botrytis cinerea, Colletotrichum gloeosporioides, Pestalotiopsis funerea i Phytopthora cactoarum.

Entre els diversos problemes que pot sofrir la nespra durant el seu emmagatzematge estan el pardeamiento intern i el ‘russeting’.

Pardeamiento intern: aquesta alteració consisteix en un enfosquiment de la carn del fruit seguit de la descomposició dels teixits. Aquest fenomen es veu afavorit per les altes temperatures i els llargs emmagatzematges. També ho produeixen les altes concentracions de diòxid de carboni.

‘Russeting’: consisteix en l'aparició d'unes taques en la pell del fruit de color marró que deprecien el seu valor comercial. Comença en camp, i depèn de la varietat, estació i condicions climàtiques.

Entre les malalties més importants durant l'emmagatzematge estan els fongs Botrytis cinerea, Colletotrichum gloeosporioides, Pestalotiopsis funerea i Phytopthora cactoarum, sobretot en zones plujoses. Aquests patògens produeixen diverses podridures que afecten als fruits. Les estratègies de control inclouen un maneig acurat per evitar ferides en els fruits, refredament ràpid i mantenir les condicions òptimes de conservació.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]