www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Patata, Solanum tuberosum / Solanaceae
La forma més habitual de trobar les patates és en borses i sacs de malla, donat l'enorme varietat de màquines envasadoras que poden realitzar aquest treball. Entre aquest tipus d'envasos es troben sacs de malla tubulars d'1 i 2.5 kg i sacs de malla ‘Girsac’ amb banda externa de plàstic que serveix com a etiqueta i rosteixes amb una capacitat de 2 kg. Aquesta forma de presentar les patates al consumidor s'entén com preenvasado, ja que el comprador tan sols ha de triar aquella malla o borsa que més li agrada. Altres materials utilitzats per a aquests envasos són bosses de plàstic (perforades) o de paper i s'utilitzaran per a quantitats petites de 2,5 (per a plàstic), 5,10,15 i 25 kg (per a paper).

Una altra forma de presentar les patates és a orri, les quals solen venir en sacs de malla cosits amb una capacitat superior a 5,10 i 25 kg i els quals estaran disponibles al consumidor per al seu lliure servei.

Altres envasos utilitzats són les caixes de cartró i fusta.

Entre els envasos de cartró ens trobem amb envasos de 6kg de 500 x 300 mil·límetres de base, platones recoberts de malla per 2.5kg, caixes per a 5kg amb orificis laterals de plàstic que deixen veure el producte i obertura superior per on poden introduir-se els dits per facilitar la manipulació, caixes per 12kg.

S'han realitzat recerques per envasar les patates en plàstic termoretráctil comprovant els bons resultats en la conservació de la qualitat, no obstant això és un sistema molt car per a un producte de preu baix com és la patata.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]