www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Api, Apium graveolens / Umbelliferae
Beneficis per la salut
L'api és una font de vitamina C; dues tiges subministren aproximadament un 15% de la ingesta diària recomanada de vitamina A i aproximadament un 15% de vitamina C. Les propietats antioxidants de la vitamina C són ben conegudes, igual que la seva capacitat per protegir contra diversos tipus de càncer. L'api també és una font de potassi i carotenoides provitamina A, encara que l'api blanc no conté molta provitamina A. En proporcions variables, l'api conté flavonoides en funció de la varietat i el tipus de cultiu. Els flavonoides tenen un efecte antioxidant protector contra el càncer i hi ha indicis que inhibeix l'arterioesclerosis i la trombosi. Els herbolarios han usat des de sempre l'api per tractar diverses dolències. Té fama pels seus efectes diuréticos i ajuda als quals tenen infeccions del tracte urinari, bufeta i també als quals sofreixen artritis reumatoide.
Tradició popular
L'api està constituït majoritàriament per aigua i a causa del seu baix valor calòric és una hortalissa recomanada en les dietes d'adelgazamiento, ja que a més, contribueix a disminuir la sensació de gana. També el seu consum està indicat en casos d'inapetencia i de digestions lentes. El seu contingut en hidrats de carboni és reduït, per la qual cosa es pot incloure en la dieta dels diabètics.

L'api s'ha considerat tradicionalment com un remei contra el nerviosisme, ja que s'ha comprovat que l'oli essencial presenta agents tranquilizantes. Altres propietats saludables de l'oli essencial de l'api són que tenen una acció mucolítica, laxant i colerética, faciliten l'eliminació de líquids i estimulen la producció d'àcid clorhídric en l'estómac, la qual cosa facilita la digestió i aprofitament de les proteïnes.

A més, els apis aporten nutrients importants per a la salut de la pell, els ulls i el cabell. I es diu que menjar api estimula les glàndules sexuals, és afrodisíac!
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]