www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Dátil, Phoenix dactylifera / Palmae
Beneficis per la salut
El dátil posseeix una excel·lent concentració de ferro. Cent grams poden aportar aproximadament entre un 25 i 100% de la ingesta diària recomanada per a homes de 10 mg/dia i entre un 15 i 70% per a dones d'aproximadament 15 mg/dia. La manca de ferro és freqüent a tot el món, podent provocar anèmia a causa d'una disminució de la producció d'hemoglobina. El dátil també posseeix una bona concentració de folato, una vitamina del grup B molt relacionada amb la salut durant l'embaràs. Aproximadament 100 g de dátiles aporten entre un 20-35% de la ingesta diària recomanada de folato de 0,2 mg/dia. La manca de folato pot causar anèmia. Les reserves de folato en el cos estan relacionades amb la prevenció de malalties cardiovasculars.
Tradició popular
Moltes de les propietats curativas dels dátiles eren ja conegudes i aprofitades en l'antiguitat. Avui dia s'han confirmat aquestes propietats i s'ha descobert que gran part d'elles es deu a la riquesa de cel·lulosa i fructosa d'aquests fruits.

Els dátiles estimulen l'apetit, resultant útils en les afeccions intestinals i estomacals associades a la inapetencia. També s'aconsella el seu consum en alteracions hepàtiques i anèmies, així com casos de restrenyiment, ja que actuen com a laxant suau. Pel seu elevat valor nutritiu i energètic, són bons reconstituents.

En canvi, estan contraindicados en cas de diabetis, obesitat i malalties gàstriques que cursen amb hiperclorhidria. Per la seva alta aportació de sucres, un consum freqüent de dátiles pot afavorir l'aparició de càries dental i problemes en les genives. La presència de tiramina pot provocar migranyes en algunes persones sensibles.

Els dátiles també tenen interès per la propietat que tenen per estovar les tos seques i combatre catarros de les vies respiratòries.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]