www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Grosella negra, Ribes nigrum / Saxifragaceae (Grossulariaceae)
Beneficis per la salut
La grosella negra o casis mereix un especial esment a causa del seu alt contingut en vitamina C, que satisfà en gran mesurada la ingesta diària recomanada. Un consum diari de 160 mg de vitamina C pot ajudar a reduir la incidència del càncer. La pigmentació fosca de la grosella negra es deu a la presència dels carotenoides luteïna, alfa i beta caroteno. Els carotenoides brinden protecció contra les malalties del cor i diferents tipus de càncer, com el de pulmó i pròstata. El càncer també pot veure's inhibit pel flavonoide quercetina, present en la grosella negra.

FPC
Tradició popular
La grosella negra conté propietats semblants al nabiu, les quals exerceixen una acció contrària a la pèrdua de visió i són emprades en especialitats farmacèutiques indicades per a les alteracions de retina.

Les bayas posseeixen pectines i mucílags i preses en suc diluït en aigua posseeixen un efecte laxant, depurador i diurético. La polpa aplicada sobre la pell cremada ajuda a la seva curació.

Les fulles del grosellero són molt riques en tanino i serveixen per preparar infusions antidiarreicas i diuréticas. Igualment, les fulles exerceixen una important acció antiinflamatoria sobre l'artrosis i els reumatismes en general, sense tenir inconvenients gàstrics dels medicaments tradicionals. Així, l'efecte antiinflamatorio, lligat a la seva acció diurética i eliminadora de deixalles de l'organisme, permet que sigui aconsellat en tractaments de la gota.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]