www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fruita de la passió, Passiflora edulis / Passifloraceae
Sota el nom de fruita de la passió es recullen diverses espècies de fruits comestibles del gènere Passiflora. Es diferencien en el tipus de fruit que donen, amb diverses grandàries, colors i sabors. Les més importants són la fruita de la passió porpra, la fruita de la passió groga, la granadilla dolça, la badea, la cholupa i la curuba.

Amb el terme genèric de fruita de la passió apareixen nombroses plantes del gènere Passiflora que donen fruits comestibles. Entre elles estan les següents:

Fruita de la passió porpra o granadilla: pertany a l'espècie Passiflora edulis edulis. És la més coneguda a Europa. El fruit té la forma i grandària d'un ou arrodonit, amb un diàmetre entre 4-8cm i un pes d'uns 40g. La pell és dura i gruixuda i s'arruga en madurar. El color varia entre el porpra fosc i el violeta. La polpa és de color ataronjat o verdós, amb diverses llavors comestibles. És gelatinosa, sucosa, refrescant i de sabor agridulce.

Fruita de la passió groga o maracuyá: el seu nom científic és Passiflora edulis flavicarpa i és la més coneguda a nivell mundial. És igual que l'espècie anterior, encara que es diferencien en el color de la pell, que en aquest cas és groguenca i en la grandària, ja que aquesta espècie aconsegueix els 90g.

Granadilla dolç (Passiflora ligularis): aquesta fruita presenta forma oval i mesura uns 11cm, amb l'extrem acabat en punta. La pell és groguenca o ataronjada. La polpa és de color pàl·lid o grisenc, amb un sabor menys àcid.

Badea, parcha o granadilla real: el seu nom científic és Passiflora quadrangularis. El fruit és gruixut i allargat, aconseguint els 26cm de longitud. La pell és gruixuda i amb múltiples protuberàncies. El sabor d'aquesta espècie és més insípid que el de les altres.

Cholupa, chulupa o gulupa: aquesta espècie és la Passiflora pinnatistipula. És una espècie molt similar al maracuyá. La pell és de color verd groguenc o marró caoba, i la polpa és groguenca amb moltes llavors.

Curuba, tacso o tomb serrà (Passiflora mollisima): aquesta fruita és ovalada i allargada, i mesura uns 10cm. La pell és groga o vermella segons la varietat. La polpa és groga o ataronjada, amb un sabor suau lleugerament àcid.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]