www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fruita de la passió, Passiflora edulis / Passifloraceae
Gestió de l'ambient de postcollita
Les fruites de la passió s'han de conservar a temperatures entre 7 i 10ºC quan no estan totalment madures. En cas contrari la temperatura requerida és de 5-7ºC. La humitat ha de mantenir-se alta, Si s'emboliquen en plàstics perforats es millora la conservació.

Aquestes fruites han de conservar-se a temperatures entre 7 i 10ºC si es tracta de fruits parcialment madurs, i entre 5 i 7ºC si estan totalment madurs, en aquest cas es poden conservar com a molt una setmana. La humitat relativa ha de ser del 90-95%.

La maduració es pot accelerar exposant les fruites a una atmosfera amb 100ppm d'etilè durant 1-2 dies. Una vegada s'aconsegueix la maduració l'aplicació d'etilè és innecessària ja que els fruits produeixen altes concentracions d'etilè.

La conservació es pot millorar embolicant les fruites en pel·lícules plàstiques perforades, la qual cosa redueix la pèrdua d'aigua.
Problemes de postcollita
Alguns problemes que poden patir aquestes espècies de fruita durant el seu emmagatzematge són els danys per fred i l'atac dels fongs Alternaria passiflorae, Phytophthora nicotianae i Septoria passiflorae.

Entre els problemes que poden sofrir les fruites de la passió durant l'emmagatzematge estan els danys per fred. Es produeixen per sota de 5ºC i ocasionen pardeamientos interns i de la pell, trencaments, problemes de maduració i pèrdua de sabor.

Entre les malalties que poden aparèixer en aquest període estan:

Alternaria passiflorae: aquest fong causa taques marrons circulars en fruits madurs. La incidència d'aquesta malaltia augmenta en períodes càlids i humits.

Phytophthora nicotianae és un fong que produeix zones de color verd fosc aquoses en el fruit.

Septoria passiflorae infecta els fruits mentre estan encara en la planta i impedeix la seva maduració.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]