www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Móra, Rubus fruticosus / Rosaceae
Existeixen nombroses espècies i varietats de móra que creixen en la seva majoria silvestres, la qual cosa dificulta la seva diferenciació. Entre les espècies més representatives estan la móra comuna, l'esbarzer dels rostolls, la móra nana i les trucades mores Logan.

Entre les diverses espècies de móres que donen fruit, la móra comuna o Rubus ulmifolius és la més característica i a la qual es fa referència en parlar d'aquesta planta. Existeixen varietats que es diferencien per l'època de fructificación, sabor del fruit, etc. Entre les varietats primerenques estan ‘Merton Early’, ‘Waldo’, i ‘Black Satin’. La varietat ‘Ashton Cross’ és de mitjan temporada, i la varietat ‘Thornfree’ fructifica al final.

L'esbarzer dels rostolls (Rubus caesius) dóna fruits de menor grandària però que maduren abans que aquesta una altra.

La móra nana (Rubus chamaemorus) és una espècie que creix a Canadà, nord de Gran Bretanya, Europa septentrional i Rússia àrtica. Aquesta planta produeix uns petits fruits daurats que s'usen en l'elaboració de pudines i melmelades.

L'espècie Rubus loganobaccus produeix uns fruits més àcids que les móres coneguts com a mores Logan. Es troba molt estès als Estats Units com a fruit enllaunat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]