www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Móra, Rubus fruticosus / Rosaceae
Beneficis per la salut
Les móres són una bona font de folato, fibra i fitoquímicos com la quercetina, kaemaferol, àcid elágico, lignans, catecoles, antocianinas i taninos, els quals, pel que sembla, redueixen la incidència del càncer i, al mateix temps, posseeixen un efecte protector contra malalties degeneratives.

Aquests fruits també contenen l'antioxidant vitamina I (2 mg per 100 g de móra), la qual ajuda a reduir el risc de contreure malalties del cor i se li atribueix un efecte beneficiós per a la pell. Un consum de 100 g de móres proporciona almenys 15 mg de vitamina C.

FPC
PBHF
Tradició popular
A la móra se li atribueixen moltes propietats curativas. Es poden usar els seus fruits, les seves fulles i els brots tendres. Combat diverses afeccions com la diabetis, les angines o les úlceres.

La móra està considerada com una de les plantes medicinals més antigues. A aquest efecte es poden aprofitar les fulles, els fruits i els brots tendres. En ús intern està indicada en hemoptisis, diabetis i hemorroides. En ús extern s'usa per combatre les angines, la faringitis, les neuràlgies dentals i les nafres.

Les fulles en infusió calmen hemorràgies internes, disenteria i diarrees. La decocció de les fulles s'usa en gregarismos contra les angines, la faringitis, les aftas i la gingivitis. A més afavoreix la cicatrització d'úlceres i ferides. Amb les móres s'elabora un xarop que calma la set dels pacients amb febre. També se li atribueixen propietats astringentes, purificadoras i laxants.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]