www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Ascalonia, Allium ascalonicum / Liliaceae (Alliaceae)
Beneficis per la salut
El chalote és un aliment pobre en proteïnes, lípids i vitamines, encara que aporta minerals importants com el fòsfor, fluor i potassi.

El principal component del chalote és l'aigua. Aporta també hidrats de carboni, mentre que les proteïnes i els lípids es troben en molt baixa proporció, per la qual cosa és un aliment baix en calories.

El seu contingut en vitamines és baix, encara que aporta minerals importants per al correcte funcionament de l'organisme, com el fòsfor, el fluor i el potassi. El fòsfor és imprescindible per al cervell i la memòria, la formació de l'esmalt dental i la regulació dels sistemes muscular i nerviós. El fluor prevé la càries dental i disminueix els processos de pèrdua òssia de l'organisme. El potassi és diurético i necessari per a la transmissió de l'impuls nerviós i l'activitat muscular.
Tradició popular
El chalote és considerat un aliment remineralizante, aperitiu i estimulant. Les seves aplicacions són principalment en la cuina, i té pocs usos com a planta curativa.

El chalote es considera un aliment remineralizante, aperitiu i estimulant. A Roma i Grècia era considerat un fort afrodisíac.

Com a planta medicinal té poques aplicacions i s'usa sobretot en cuina pel seu sabor aromàtic per donar un toc refinat als aliments.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]