www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Ascalonia, Allium ascalonicum / Liliaceae (Alliaceae)
Ascalonia
A França, país europeu on més es conreen els chalotes, es distingeixen diferents tipus varietales. Estan els chalotes grisos, el chalote de Jersey, els chalotes mitjà-llargs, els chalotes llargs i els chalotes rodons.

En general es coneixen poques varietats de chalotes, a causa de la seva poca importància comercial. No obstant això, es poden citar els principals tipus conreats a França, país europeu on més chalotes es produeixen.

Els chalotes grisos són bulbs allargats de pell grisa i carn fortament tenyida de violeta. Té un sabor molt marcat que fa que sigui un dels millors tipus. Una varietat d'aquest tipus és ‘Griselle’.

El chalote de Jersey dóna bulbs grans i de sabor menys marcat que el del chalote gris.

Els chalotes mitjà-llargs donen bulbs arrodonits amb la pell groc-rogenca i la carn rosa. El sabor és menys marcat que el del chalote gris. Algunes varietats són Limador, Mikor i Arvro.

Els chalotes llargs donen bulbs allargats amb la pell groc-rogenca i la carn rosada. Tenen un sabor més marcat que els semi-llargs. Com a varietats d'aquest tipus estan Jermor, Trégor, Longor i Jersud.

El chalote rodó té la carn més acolorida que els llargs o els semi-llargs, i un sabor poc marcat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]