www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Bròquil, Brassica oleracea var. italica / Brassicaceae
Beneficis per la salut
El bròcoli és ric en vitamines i proporciona quantitats abundants d'altres compostos coneguts pels seus efectes protectors contra malalties. Té multiples propietats per combatre al càncer, entre les quals s'inclou la vitamina C, betacaroteno i fibra.

Una tija de bròcoli de grandària mitjana proporciona un 220% de la ingesta diària recomanada de vitamina C i un 15% de vitamina A en forma de betacaroteno. Tant la vitamina C com el betacaroteno són antioxidants, una substància que pot reduir i prevenir el dany que causen els radicals lliures en en les cèl·lules humanes. Els radicals lliures exerceixen un paper important en el procés d'envelliment: aparició de cataractes, malalties del cor i càncer.

El bròcoli és ric en fitoquímicos indol carbinol i sulforafano. L'indol carbinol descompon l'estrogen, una hormona que sembla estimular és desenvolupament d'alguns tipus de tumors mamaris. Alguns investigadors creuen que una ració de bròcoli al dia proporciona suficient indol carbinol per ajudar a reduir el risc d'aparició d'aquests tumors. El sulforafano augmenta l'activitat dels enzims protectors contra el càncer.

A causa del seu alt contingut en fibra, el bròcoli ajuda a combatre la diabetis. La fibra millora el control del sucre en la sang disminuint d'aquesta manera la necessitat de recórrer a la insulina o altres medicaments. El potassi té una funció important en el control de la pressió sanguínia. 100 g de bròcoli contenen un 15% de la ingesta diària recomanada de potassi. Aquesta hortalissa també pot exercir una funció a l'hora de prevenir malalties del cor. El bròcoli és baix en greix i calories i ric en vitamines, fibra, calci i potassi, factors que ajuden a desenvolupar les funcions del cor.
Tradició popular
El consum de bròquil pot ajudar a aquelles persones que pateixen estrès o nervis. És una font important de ferro per a les dones durant la menstruació i ajuda a baixar la tensió arterial.

El bròquil és útil per a aquelles persones sotmeses a estrès, ja que ajuda a controlar els nervis, la irritabilitat i els trastorns del somni.

És una verdura recomanable durant els mesos hivernals, prevenint els símptomes catarrales i les infeccions gripales.

És recomanable per a persones sedentàries o que consumeixen sal a l'excés, ja que ajuda a baixar la tensió.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]