www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Carabassa, Cucurbita maxima / Cucurbitaceae
Beneficis per la salut
El fort color ataronjat de la carabassa és un indicador del seu alt contingut de carotenoides. Els carotenoides provitamina A se transformen en vitamina A en el cos. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament delas funcions hormonals i de les co-enzims. Els carotenoides també posseeixen propietats antioxidants protectores. Entre altres substàncies presents en les carabasses també es troba el potassi i les vitamines I i C.

FPC
Tradició popular
La carabassa posseeix totes les vitamines i minerals com el coure, el ferro, el magnesi o el potassi es troben en una relació òptima.

La carabassa facilita l'eliminació de líquids, regula l'equilibri hídric i aprima. El color groc es deu als carotenos, el plat preferit del sistema immunitari. Les llavors de carabasses amaguen grans propietats.

Fins al 45% de les mateixes està constituïda per valuosos àcids insaturats, molt necessaris per a la nostra respiració cel·lular, la síntesi de la paret cel·lular, el transport de colesterol, l'activitat glandular, la pell i les mucoses.

Les llavors de carabassa ajuden indirectament a la vitamina D en el metabolisme de calci i en la transformació de carotenos en vitamina A. D'altra banda les llavors de carabassa estan plenes d'àcids nucleics, els rejuvenecedores de la naturalesa. Aquestes molècules, similars a les proteïnes, rejoveneixen i reparen les cèl·lules de l'organisme i permeten un creixement sa.

Resumint les propietats curativas de la carabassa són les següents: estimulen la digestió i desintoxican l'intestí, disminueixen la lipidemia i descarreguen el pàncrees, ajuden a disminuir els dipòsits de greix, tenen una acció diurética que alleuja els processos renals i prostàtics, enforteixen el sistema immunitari, tenen un efecte sedant, i finalment, aporten vitamina A a l'organisme.

La carabassa està indicada en les inflamacions urinàries, insuficiència renal, hemorroides, despepsias, enteritis, disenteria, restrenyiment, afeccions cardíaques, insomnis i diabetis. Les llavors estan indicades en els cucs intestinals i en la hipertròfia de pròstata.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]