www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Colinap, Brassica napus var. Napobrassica / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
El nap de Suècia és una bona font de vitamines i minerals. És una arrel inflada per l'emmagatzematge, com el nap, i per tant conté una modesta quantitat de sucres i és una font de fibra. La recerca mostra que el consum de fibra ajuda a protegir contra una sèrie de trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. Entre les vitamines presents en aquesta hortalissa es troba la vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C i l'àcid fólico. Les vitamines són substàncies orgàniques que són essencials, en petites quantitats, per a la salut, el creixement, la reproducció i el manteniment dels teixits corporals. Les vitamines han d'incloure's en la dieta, ja que no poden sintetitzar-se o emmagatzemar-se en quantitats suficients en el cos. Cada vitamina exerceix una funció específica, i és per això que una vitamina no pot substituir a una altra. El potassi intervé en el desenvolupament de les funcions cardiovasculars i la pressió sanguínia. El magnesi també està present en el nap de Suècia. Forma part dels ossos i de molts enzims, al mateix temps que participa en diverses funcions reguladores mantenint el potencial elèctric de les membranes nervioses i musculars i estimula la síntesi de les proteïnes. El ferro és essencial en la síntesi de l'hemoglobina i mioglobina.
Tradició popular
El colinap és molt ric en determinades vitamines del complex B com la vitamina B6 (important per la biosíntesis proteínica diària), la biotina (afavoreix una pell i cabell sans), la niacina (vitamina B3 necessària per al metabolisme energètic) i l'àcid pantoténico (vitamina B5 fonamental per a la vitalitat, l'energia cel·lular i la pigmentació cutània i capil·lar). La concentració de vitamina C és molt elevada, de manera que un colinap de 120 g vaig poder cobrir les necessitats diàries d'aquesta vitamina, la qual s'encarrega de mantenir un nivell hormonal adequat i un sistema immunitari fort.

El colinap ofereix un gran combinat de minerals. Són essencials les proporcions de ferro (necessari per l'hematopoyesis i l'aportació d'oxigen a les cèl·lules), magnesi(indispensable per a l'activitat muscular i la funció cardíaca) i manganès (afavoreix l'estat d'ànim positiu i la capacitat de suportar l'estrès). Com totes les varietats de col, el colinap posseeix molt potassi, un important factor per a l'equilibri de les nostres dietes. Mentre que el sodi afavoreix l'acumulació d'aigua en l'organisme, el potassi estimula la seva eliminació.

Resumint, el colinap és eficaç per augmentar el metabolisme cel·lular i l'hematopoyesis, enfortir el pèl i la pell, aportar major energia i vitalitat, enfortir el sistema immunitari i prevenir les infeccions, millorar el rendiment intel·lectual i la capacitat de concentració, estimular l'aportació d'oxigen i la respiració cel·lular, enfortir el cor, millorar l'estat d'ànim i ajudar a superar l'estrès, afavorir l'eliminació de líquids i contribuir a la pèrdua de pes.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]