www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Xirivia, Pastinaca sativa / Umbelliferae (Apiaceae)
La xirivia és una planta procedent d'Europa que ja la conreaven des de l'època dels romans. No obstant això el desenvolupament de xirivies de qualitat va començar en l'Edat Mitjana, constituint un aliment de gran rellevància fins que es va veure desplaçada per la patata i la pastanaga.

La xirivia no té una gran importància comercial. No obstant això, no és estrany poder-la comprar en tendes, supermercats o grans superfícies.

La seva producció als països mediterranis, entre ells Espanya i Itàlia, és d'escassa rellevància. No obstant això el seu cultiu està més desenvolupat en altres països europeus com són França, Hongria, Holanda i Gran Bretanya.

La producció a Espanya sol oscil·lar entre les 30 i 40 tones per hectàrea. La recol·lecció es realitza de forma manual i després de ser arrencades es netegen per al seu processament i comercialització.
La xirivia és un cultiu amb poques perspectives d'experimentar un augment en la superfície de cultiu. Al nostre país és una hortalissa de consum reduït i de menor importància que unes altres.
Interempresas Media, S.L. / 2023 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]