www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Préssec, Prunus persica / Rosaceae
Beneficis per la salut
Aquest fruit té una concentració modesta de vitamina C. Un préssec de grandària mitjana pot aportar aproximadament un 10% de la ingesta diària recomanada d'al voltant 60 mg/dia.

El préssec també té una modesta concentració de carotenoides provitamina A; un préssec de grandària mitjana aporta aproximadament un 10% de la ingesta diària recomanada d'al voltant de 1200-1500 µg retinol/dia. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, el procés reproductiu i el desenvolupament de les funcions hormonals i de les co-enzims. Té un efecte protector contra el càncer. Un major consum de carotenoides guarda relació amb una disminució del risc de contreure diversos tipus de càncer. Els préssecs també fan una bona aportació de potassi, fòsfor i la vitamina B niacina, que és necessària per al metabolisme de l'energia i el sistema nerviós.
Tradició popular
El préssec, com ocorre amb les pomes, peres, prunes, taronges, mandarines, prunes i codony, té un valor calòric molt baix. Les proteïnes i greixos es troben en quantitats molt petites.

Els préssecs amb polpa groga posseeixen un important contingut en vitamina A, important per enfortir mucoses i intervé en la formació d'una substància anomenada rodopsina la manca de la qual produeix la malaltia anomenada ‘ceguesa nocturna’ en la qual la visió no s'adapta a la foscor. La vitamina A també és important per a la formació i conservació de l'esmalt dental.

El préssec també posseeix un important contingut en vitamina C (encara que sigui la meitat del que conté la taronja), la qual prevé les infeccions, afavoreix la cicatrització de ferides, manté el bon estat de les genives, ajuda a la fixació del calci important per a la formació dels ossos i dents i millora l'absorció del ferro en l'intestí.

El préssec exerceix un efecte laxant lleuger a causa dels àcids continguts en aquesta fruita.

El seu contingut en sodi és baix pel que és adequat quan la pressió arterial és elevada. També destaca el contingut en potassi que serveix per regular les funcions neuromusculars i prevé les enrampades.

El préssec també es pot menjar amb pell. Per a aquells que prefereixin eliminar la vellosidad externa no tenen més que rentar la fruita amb aigua calenta durant un minut i passar-ho per aigua freda després.

Les flors del presseguer en forma de tisana són laxants, antiespasmódicas i sedants. Les fulles s'utilitzen com a cataplasmes contra càncers ulcerats.

Els préssecs aixafats també ha estat utilitzat per moltes cultures com a remei casolà per a la cura del rostre femení.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]