www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pruna, Prunus domestica / Rosaceae
Beneficis per la salut
La pruna és una bona font de vitamina C, carotenoides provitamina A, fibra i flavonoides. Una ració de 130g de prunes aporta un 20% de la ingesta diària recomanada de vitamina C. Les propietats antioxidants de la vitamina C ajuden a protegir contra diversos tipus de càncer al mateix temps que intensifica les funcions immunològiques.

La vitamina A és beneficiosa per a la vista, músculs, creixement, desenvolupament dels ossos, cura dental, manteniment dels teixits corporals, reproducció i desenvolupament de les funcions hormonals i de les co-enzims. Els flavonoides són composts l'activitat antioxidant dels quals ajuda a protegir contra les malalties del cor i el càncer.

Les prunes també són riques en vitamina I, la qual brinda protecció contra el dany oxidatiu i actua al mateix temps amb altres nutrients essencials, com els àcids grassos i la vitamina A.

Les prunes passes contenen un percentatge de fibra més alt que les prunes fresques. La fibra ajuda a l'hora de protegir contra una sèrie de trastorns del tub digestiu (laxant suau i eficaç), incloent el càncer d'intestí.

Les prunes a més aporten alguns minerals com el potassi, el fòsfor, el magnesi, el calci i el ferro, també importants per a la salut.
Tradició popular
Símbol de fecunditat en diverses cultures, la pruna és una fruita molt saludable i amb unes interessants propietats medicinals. La pruna s'ha utilitzat des de l'Antiguitat per desintoxicar l'organisme i combatre el restrenyiment. Les prunes passes són un dels laxants naturals més coneguts i eficaços a causa de la quantitat de fibra insoluble que aporten; i la quantitat de fibra soluble aportada fa que siguin adequades per regular els nivells de colesterol en la sang.

Les prunes són recomanables en cas d'estrès, reumatisme, problemes hepàtics, hemorroides i anèmia. Els nens poden prendre-la com a llaminadura, ja que també afavoreix el creixement i el rendiment intel·lectual, encara que no es recomana per a nens menors de tres anys perquè poden resultar irritantes per als seus intestins.

La pruna és un aliment molt energètic (36-52.20kcal/100g), bona per als esportistes. No obstant això, les prunes passes resulten desaconsellables per als diabètics i per a dietes d'adelgazamiento pel seu alt contingut en sucre, però constitueixen una bona font de potassi, calci, ferro i magnesi. Entre les vitamines, destaca el seu contingut en vitamina A, B1, B2, B3, i B6, encara que també contenen vitamines C i B5 en menor quantitat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]