www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cogombre, Cucumis sativus / Cucurbitaceae
Beneficis per la salut
Aquest fruit, considerat comunament com una hortalissa, té una concentració modesta de vitamina C. Cent grams de cogombre aporten aproximadament un 10% de la ingesta diària recomanada de 60 mg/dia. La vitamina C participa en la supressió de nitrosamina, el caràcter de la qual carcinogénico ha estat demostrat. La vitamina C també pot donar protecció contra diversos tipus de càncer i intensifica les funcions immunològiques. Els cogombres no contenen grassa i són baixos en calories i colesterol. Entre les substàncies inhibidores del càncer que es troben en els cogombres estan fitoquímicos com els fitosteroles i terpens.
Tradició popular
El cogombre és una fruita altament refrescant pel seu contingut en aigua, té un baix contingut en lípids, hidrats de carboni i proteïnes. Destaca la major presència de vitamina C i B9. Com a qualitats destaquen la de laxant i alleujament de trastorns renals.

Al llarg de moltíssim temps el cogombre ha demostrat les seves múltiples qualitats: millora de l'aprofitament de les proteïnes dels aliments, és un laxant a més de desintoxicante, pot alleujar els trastorns renals i vesicals, embelleix pell i cabell i serveix per a la cura de cremades solars.

El cogombre conté fins a un 96% d'aigua, és altament refrescant però molt poc nutritiu. El seu contingut en hidrats de carboni, proteïnes i lípids és molt baix. Les vitamines també les trobem en baixes quantitats, sobretot destaca la vitamina C i la B9.

VITAMINES 
Vitamina B1 (mg)0,03
Vitamina B2 (mg)0,03
Vitamina B3 (mg)0,30
Vitamina B6 (mg)0,04
Vitamina B9 (mg)13,00
Vitamina B12 (mg)0,00
Vitamina C (mg)6,00
Vitamina A (mg)2,00
Vitamina D (mg)0,00
Vitamina I (mg)0,10

ARGUIÑANO, K. (2001). Verdures, hortalisses i llegums. Guies d'alimentació i nutrició. Debat i Asegarce, Barcelona. 255pàg.

Característiques per 100g 
Energia (kcal)11.73
Proteïnes (g)0.70
Grasses (g)0.20
Hidrats de carboni (g)1.90
Colesterol (mg)0.00
Fibra(g)0.50

ARGUIÑANO, K. (2001). Verdures, hortalisses i llegums. Guies d'alimentació i nutrició. Debat i Asegarce, Barcelona. 255pàg.

El cogombre pot arribar a ser indigesto si es prenen quantitats relativament altes, ha de mastegar-se bé o pot provocar trastorns intestinals. En persones propenses, afavoreix la flatulència.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]