www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cogombre, Cucumis sativus / Cucurbitaceae
Cogombre
El cogombre posseeix una gran diversitat de varietats. La grandària, la forma de la secció, el color de la pell, el seu major o menor sabor amarg, són algunes de les característiques que diferencien unes de les altres.

Existeixen moltes varietats de cogombre, cadascuna d'elles posseeix uns característiques diferents. Varien en la seva forma, grandària, color de la pell o en l'existència d'una major o menor quantitat d'espines. No obstant això podem classificar totes les varietats en dos grans grups: cogombre i cogombrets.

Els cogombres solen consumir-se en fresc i són les varietats amb fruits relativament grans. Els cogombres al seu torn poden classificar-se en diversos tipus: de tipus oval, cilíndric mitjà llarg i cilíndric llarg.

Els cogombres del tipus oval tenen la secció ovalada, les varietats més esteses són la De Rússia, Gruix de Bonneuil i Reticulat de Rússia

Els de tipus cilíndric mitjà llarg: Les varietats més conreades són: Ashley, Beth Alpha, Champión, Cubit, Generós, Marketer, Marketmore, Negrito, Palomar, Poinsett, Polaris, Verd Calhorra, i les varietats híbrides Beatiful, Belcanto, Beth Alpha Ginoco, Bingo, Breso, Challenger, Cherokee 7, Cypress, Dasher, Gemini 7, High Mark II, Matro, Meridian, Quick set, Record, Saticoy, Slice Master, Triomf, Victoria.

De tipus cilíndric llarg: Destaca la varietat Blanco Llarg de París, Duc de Bedford, Llarg de Xina, Telègraf de Rosillon, Verd Llarg Inglés i com a varietats híbrides l'Afi, Athene, Corona, Sandra, Pandex, Pepinex 69, Tot Ginoico, Vercor, Rocket.

Els cogombrets s'utilitzen normalment en adobats i són fruits petits i verds. Les varietats més rellevants, en el que a cogombrets concerneix, són Fi de Meaux, Millorat de Bourbonne, Petit Verd de París, Verd de Massy, Verd Gruixut, Vorgebirge, Winsconsin, a més de les varietats híbrides Epros Mix, Fanto, Hyclos Mix, Levo, Parafin Mix, Parigyno, Pioneer, Uwy, Vorifin, Wisco, Witlo.

Descripció d'algunes varietats:

Ashley
El color dels fruits és verd fosc en l'època de recol·lecció i de color groc en la maduresa. Té extremitats iguals, rugosidades, estries longitudinals i poques espines. La seva forma és arrodonida o una mica apuntada i d'entre 18-20cm de longitud. Aquesta varietat aquesta exempta de sabor amarg.

Corona
Groc en la maduresa i verd per a l'aprofitament al mercat. Les seves espines no punxen, són de color blanc i escasses. Aquesta varietat és de forma cilíndrica, amb arestes longitudinals, amb secció transversal circular i posseeix un estrenyiment en el coll. La seva longitud és bastant llarga, entre 26-30cm.

De Rússia
Varietat amb fruits de forma oval i curts. Té la pell llisa, una grandària alguna cosa superior a un ou de gallina, són grocs i interessants per la seva precocitat.

Pepinex 69
Varietat de tipus cilíndric, secció arrodonida, molt poc aristada, superfície llisa, sense sabor amarg i de color verd fosc. La seva longitud vària entre els 33-37cm.

Petit verd de París
Varietat petita destinada a adobats. És de color verd clar en estat d'aprofitament i groc quan aconsegueix la maduresa. Posseeix espines de color negre a més d'estries longitudinals i rugosidades. La secció d'aquest cogombre és triangular i la seva longitud màxima és de 9-12cm.

Pionner
Igual que el ‘Petit verd de París’ és una varietat destinada a adobats. El seu color varia entre el verd clar i el groc segons l'estat de maduresa. També posseeix espines negres, estries longitudinals i rugosidades en la pell. La seva secció és triangular i aconsegueix longituds de 10-11cm.

Slice Master
Al mercat es troba amb color verd fosc però en la maduresa adquireix un color groguenc. Posseeix poques espines i és de color blanc. Les rugosidades i les arestes, al llarg del cogombre, estan menys marcades que en altres varietats. Té secció triangular i està exempt d'amargor, la longitud varia entre els 16-18cm.

Verd Calahorra
Varietat amb fruits molt cilíndrics i arrodonits en els seus extrems. Està gairebé exempt d'espines i és de color verd clar al moment de la recol·lecció, arribant a quedar-se llis i blanc en la maduresa. La seva longitud varia entre 12-20cm, el diàmetre d'aquest fruit és gruixut.

Verd Llarg Inglés
La seva característica principal és que és un cogombre molt espinós. La seva forma és cilíndrica amb un estrenyiment en el coll. La longitud d'aquesta varietat en estat verd és de 26-28cm.

Victoria
Es recol·lecta de color verd, però el seu color quan està madur és groc. Posseeix unes poques espines blanques, rugosidades lleugeres, secció triangular, a més d'estar exempt de sabor amarg. La seva longitud oscil·la entre 18-20cm.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]