www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Patata, Solanum tuberosum / Solanaceae
Beneficis per la salut
Nutricionalment, la patata és una bona font d'energia (75kcal/100g). En ser consumida com a aliment bàsic també aporta una proporció alta de folato, vitamina C, tiamina (B1), potassi i ferro, alhora que contribueix de manera important a la ingesta de proteïnes. De fet, si es consumeix suficient quantitat de patates com per satisfer les necessitats energètiques s'obtindrà un volum equilibrat de nutrients, amb l'excepció de les vitamines liposolubles. Entre els fitoquímicos presents en les patates estan les cumarinas i antoxantinas. Ha d'evitar-se el consum de patates de color verdós, ja que contenen glicoalcaloides tòxics.

PBHF.
Tradició popular
L'extracte de patata és recomanable per a malalties de l'aparell digestiu com a úlceres, gastritis, etc. La fécula, d'altra banda, està indicada en flegmons, nafres, cremades, erupcions, etc.

La patata està composta d'un 75% d'aigua, un 15% de midó, un 2% de proteïnes i només un 0,1% de greixos. Conté hidrats de carboni, potassi, calci, ferro, magnesi, fòsfor, fécula i una gran quantitat de vitamina C. També és rica en vitamines del complex B, B1, B6 i àcid pantoténico.

En contra del que pensa molta gent, la patata és un aliment energètic i plàstic permès als diabètics, als obesos i afavoreix les funcions intestinals actuant com a llast. També se li considera un aliment antiulceroso i cicatrizante.

L'extracte cru està recomanat en els casos de dispèpsies, gastritis, úlceres gàstriques i duodenals, hepàtics i litiasis biliar, restrenyiment, hemorroides, glucosuria i diabetis florida. Aquest ús és a causa de les seves propietats com diurético, emoliente, calmant de les mucoses digestives i antiespasmódico.

La fécula, pels seus efectes com a tòpic emoliente, està indicada en flegmons, erisipela, cremades, nafres àtones, úlceres de cames, erupcions i esquerdes.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]