www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Api nap, Apium graveolens var. rapaceum / Umbelliferae
Gestió de l'ambient de postcollita
L'emmagatzematge se sol utilitzar en països d'hiverns rigorosos i que el consum té gran importància. Tal és el cas de França, on la conservació té per objecte aprovisionar el mercat d'aquest producte d'abril a maig sobre la base de la collita de tardor. El local d'emmagatzematge pot ser un soterrani on les temperatures no aconsegueixin nivells de congelació o recintes provisionals construïts sobre el terreny. Les peces es col·loquen en caixes contenint sorra o molsa humida.

Les atmosferes modificades tenen escàs ús a nivell comercial en aquesta espècie. Encara així, les condicions recomanades són una temperatura de 0 ºC i una concentració de gasos del 2-4% per a l'oxigen i de 2-3% per a l'anhídrid carbònic.
Distribució
La temperatura mitjana recomanada per a la distribució d'aquest producte és entre 10 i 20ºC. Per a la distribució és necessària una humitat i ventilació mitjana.
Problemes de postcollita
Entre les alteracions que poden afectar a l'api nap es troben la pèrdua de pes i les malalties parasitarias.

La pèrdua de pes en api nap conservat a 1ºC i amb una humitat relativa del 95% és sobre el 1% setmanal. Una fertilització potásica elevada sembla que redueix la pèrdua de pes durant l'emmagatzematge.

Entre les malalties parasitarias la que més afecta a l'api nap és la Podridura per Sclerotinia. El fong que la produeix és S. sclerotiorum i es desenvolupa ràpidament afectant al bulb i cobrint-ho d'un feltre blanc. Aquesta malaltia es pot desenvolupar durant el cultiu i per tant durant l'emmagatzematge poden haver-hi peces amb símptomes d'atac que afavoreixin el desenvolupament de la malaltia durant la conservació.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]