www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Plàtan, Musa sp. / Musaceae
Beneficis per la salut
Des d'un punt de vista nutricional, el seu elevat contingut de carbohidrats (22%) fa que el plàtan sigui una bona font d'energia. El seu nivell de potassi és excel·lent (370-400mg/100g), la qual cosa contribueix a mantenir un contingut equilibrat d'aigua en el cos humà.

També es coneix el potassi per la seva capacitat per mantenir la ment clara, especialment en els ancians. El potassi és essencial en la dieta; la seva manca resulta en debilitat muscular, confusió mental i problemes en el cor.

Els plàtans són una bona font de vitamina C (10 mg/100 g. La ingesta diària recomanada és aproximadament 60 mg/dia), fibra, biotina (una vitamina B), la qual redueix les proteïnes i els nivells de greix, i àcid fólico.

D'acord amb nous resultats de recerques, la vitamina B6, la qual es troba en els plàtans, és essencial per a la divisió de les proteïnes que ajuden a la formació dels nous teixits i els glòbuls vermells. Aquesta vitamina també és necessària per als sistemes nerviós i immunològic, alhora que ajuda a prevenir els símptomes d'asma i reduir el risc contreure malalties cardiovasculars.

El consum de plàtans s'ha recomanat a aquells que sofreixen d'alcoholisme, estan baix tractament d'hemodialisis o pateixen algun tipus d'anèmia crònica. Tenint en compte que els plàtans són una bona font de fibra soluble, s'indica que un consum més elevat de plàtans ajuda a reduir els nivells de colesterol i també prevé el restrenyiment i la diarrea.
Tradició popular
El plàtan és la fruita favorita dels nens, encara que és un aliment molt nutritiu i saludable per a tots. Pel seu contingut en potassi, és molt recomanable en casos d'hipertensió. El 74% del seu pes és aigua, però no es tracta d'un aigua qualsevol, la seva riquesa en sals minerals desintoxica l'organisme i ho reposa ràpidament en casos de deshidratació.

És important, no obstant això, menjar-los ben madurs; d'aquesta manera seran ben assimilats, però si estan verdes, els plàtans poden resultar indigestos i provocar fermentacions, dispèpsia i restrenyiment.

El plàtan és bo per a la depressió, ja que aixeca l'ànim i ajuda a dormir. Augmenta l'energia muscular i per això és recomanable per als esportistes. No obstant això, és dolent per a la diabetis a causa de la gran quantitat de midó i de sucres que conté, i pel seu gran valor energètic no es recomana en cas d'obesitat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]