www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Poma, Malus domestica / Rosaceae
Beneficis per la salut
Poma
La poma gaudeix d'una llarga història a Europa, on sempre s'ha relacionat amb la bona salut, particularment per la seva reputació a l'hora de prevenir malalties dentals.

El contingut en fibra de la poma, principalment la pectina, es considera beneficiós per a les funcions gastrointestinals alhora que ajuda a equilibrar els nivells de sucres en la sang i el colesterol.

Més recentment, s'ha indicat que les pomes contenen nivells elevats de compostos que actuen com a antioxidants i poden ajudar a proporcionar protecció contra les malalties cardiovasculars i el càncer. Aquests compostos, coneguts com fitoquímicos, inclouen també la quercitina, àcid eleágico i àcid caféico.

Les pomes tenen un gran contingut en aigua i proporcionen sals minerals com el potassi, fòsfor, calci i ferro, a més de les vitamines A, B1, B2, B6, C i I i àcid fólico i nicotínico. L'àcid nicotínico també es coneix com niacina (vitamina B3).

Les pomes tenen un baix contingut en proteïnes, grassa i sodi. El fòsfor també és important per a la salut i és en la llet on es troba la seva font principal encara que el seu contingut en les fruites no és molt elevat. Tres pomes al dia proporcionen el subministrament necessari de vitamina C per al cos.
Tradició popular
Existeix un refrany anglès que diu ‘An apple a day keeps the doctor away’, és a dir, ‘una poma al dia manté allunyat al doctor. Aquest refrany dóna una idea de l'arrelada que està en la cultura popular la idea que les pomes són molt sanes i que ajuden a prevenir trastorns i malalties, per la qual cosa el seu valor terapèutic i alimentós és ben reconegut.

La poma és rica en sals minerals com el potassi, el fòsfor, el calci i el ferro, en vitamines A, B, C, I, niacina i sucres, principalment glucosa i fructosa. El seu contingut en aigua també és considerable. La seva composició la fa una de les fruites més completes des del punt de vista de la nutrició. D'altra banda, pel seu baix contingut en proteïnes i grasses és un dels aliments més indicats per a les persones que es volen aprimar.

Està àmpliament assumit dins de la cultura general que la poma facilita la digestió activant la secreció dels sucs gàstrics, és un bon regulador del trànsit intestinal, estimula els ronyons, alleuja malalties com la gota, l'artritis, i els reumatismes. També es diu que és aconsellable per combatre la hipertensió i que redueix el colesterol. Pel seu contingut en fòsfor ajuda a enfortir el sistema nerviós.

També forma part de la cultura popular que la poma en dejú és un poderós depurativo natural. D'altra banda, si es consumeix per a postres, a mossegades i, preferiblement sense pelar, neteja les dents i enforteix les genives, a més de combatre el mal alè.

Pel seu alt contingut en aigua, una poma calma la set i ajuda a conservar l'aigua de les cèl·lules del cos, per la qual cosa ajuda a mantenir la pell hidratada i sana.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]