www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Grosella vermella, Ribes rubrum / Saxifragaceae (Grossulariaceae)
Gestió de l'ambient de postcollita
Les groselles es conserven a 0ºC i 90-95% d'humitat durant uns pocs dies. Si s'usen atmosferes modificades amb un 15-20% de diòxid de carboni i un 5-10% d'oxigen es poden conservar més temps.

Les groselles s'han de conservar a una temperatura propera a 0ºC, amb una humitat relativa del 90-95%. En aquestes condicions poden aguantar durant 2 a 5 dies. Aquesta espècie no respon a l'aplicació d'etilè per estimular la maduració.

L'ús d'atmosferes modificades durant l'empaquetatge i el transport amb vaixell redueix el creixement del fong Botrytis cinerea i altres organismes, i redueix la taxa de respiració i l'estovament de les groselles, per la qual cosa s'allarga la vida poscosecha. Abans d'aplicar aquesta atmosfera cal refredar els fruits. Les condicions adequades són un 15-20% de diòxid de carboni i un 5-10% d'oxigen.
Problemes de postcollita
Entre els problemes que poden sofrir les groselles durant la conservació estan la pèrdua d'aigua, l'exsudació de líquids i alteracions per un mal maneig de l'atmosfera controlada. El problema principal són les malalties provocades pels fongs Botrytis cinerea i Rhizopus stolonifer.

Entre els problemes que poden sofrir les groselles durant el seu emmagatzematge estan diverses alteracions fisiològiques i malalties. Entre les primeres estan:

Pèrdua d'aigua: les bayas són molt susceptibles a aquest problema, que es pot minimitzar mantenint una humitat alta juntament amb una temperatura òptima.

Leakers: aquest terme es refereix a les groselles que comencen a traspuar líquid a l'exterior. Aquest problema pot ser a causa de descomposicions fisiològiques.

Alteracions per atmosferes controlades: si s'exposen les bayas a concentracions d'oxigen per sota del 2% i/o de diòxid de carboni per sobre del 25% es produeix una pèrdua de sabor i pardeamientos.

Les malalties són la causa principal de pèrdues poscosecha de groselles. Entre elles estan:

Botrytis cinerea: aquest fong és un patogen molt comú de les bayas. Pot créixer fins a 0ºC.

Rhizopus stolonifer és un altre fong que ataca les bayas. Deté el seu creixement a 5ºC.

Les mesures de control d'aquests fongs són una ràpida refrigeració i l'ús d'atmosferes riques en diòxid de carboni.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]