www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Albercoc, Prunus armeniaca / Rosaceae
Existeixen gran quantitat de varietats d'albercocs. Cada regió productora desenvolupa unes autòctones que s'adapten a les característiques de cada zona. No obstant això si que existeixen certes varietats que es conreen en tots els països.

Prenem com a exemple algunes de les varietats conreades a tot el món: varietats Bebekou i ‘Tirynthos’ són procedents de Grècia, ‘Bergeron’ procedeix de França, ‘Hamidi’ de Tunísia, ‘Imola Royal’ d'Itàlia, etc. Altres varietats el cultiu de les quals s'estén per Alemanya, Àustria, Estats Units, etc. són: ‘Hungarian Yellow’, ‘Mario de Sopeu’ i ‘Jitrenka’, ‘Montedoro’, ‘Nancy’, ‘Peeka’, ‘Royal’, ‘Perfection’ i ‘Goldrich’.

La varietat Bebekou és la varietat grega més important i es dedica principalment a l'exportació. Està disponible en l'Hemisferi Nord des de mitjan juny fins a juliol. El fruit és rodó, de color groc amb alguna traça de color vermell. L'os s'extreu fàcilment de la carn, dolça i sucosa.

‘Bergeron’ és un albercoc tardà, des de principis d'agost en l'Hemisferi Nord, procedent la vall i Rhone a França. És una varietat adequada tant per al consum en fresc com per a processament. El fruit és gran, de pell groc ataronjada, amb alguna traça vermella. De forma irregular però de vuena qualitat, sucós, de carn deliciosa.

‘Hamidi’ és una varietat procedent de Tunísia però conreada ara a Grècia. Apareix al mercat a la fi de maig principis de juny. El fruit és de color groc pàl·lid, posseeix una aroma molt agradable, encara que la polpa no sigui molt sucosa.

‘Hungarian Yellow’ és una varietat exportada a gran escala al juny i agost. Per la seva fermesa és una varietat fàcil de transportar i molt adequada per al processament en gelees i compotes. És conreada principalment en el sud d'Alemanya, Àustria, Itàlia i Grècia. El fruit és de color groc daurat. En la pell posseeix alguna traça colorida especialment en aquelles zones irradiades pel sol. La seva polpa és ferma i sucosa.

‘Imola Royal’ és una de les varietats italianes més importants. És molt adequada per a la indústria per la fermesa de la seva carn. Està disponible al juny i juliol procedent no només d'Itàlia, sense també d'Espanya i Israel. És un fruit asimètric, gran, allargat, groc ataronjat amb alguna traça rosácea a la zona il·luminada pel sol. La polpa és també groga ataronjada i el seu suc és dolç amb una pronunciada aroma.

‘Mario de Sopeu’ i ‘Jitrenka’ són varietats exportades de la República Txeca i Romania en el mes d'agost. El fruit d'aquestes dues varietats és arrodonit, de pell groga amb alguna traça rosácea.

‘Montedoro’ és un albercoc italià disponible al mercat al juliol i agost. Són fruits grans i ovalats, amb una aroma incomparable. Són especialment recomanats per al seu consum com a fruita fresca.

‘Nancy’ és una varietat francesa molt coneguda, també conreada a Itàlia i Grècia. Els fruits són ovalats, grans, sucosos i amb una aroma excel·lent.

‘Peeka’ és una varietat nova procedent de Sud-àfrica i Nova Zelanda disponible als mercats al març i abril. S'utilitza per realitzar experiments de millora en altres varietats. És una varietat arrodonida, groc ataronjada l'os de la qual es desprèn fàcilment.

‘Royal’, ‘Perfection’ i ‘Goldrich’ estan disponibles des de desembre fins a març les que procedeixen de Nova Zelanda, i durant maig i agost les procedents dels Estats Units i França. Els fruits d'aquestes tres varietats són arrodonits i lleugerament ovalats, de pell groga i especialment adequats per al seu consum en fresc.

‘Tirynthos’
Varietat d'un color groc pàl·lid, de polpa ferma i sucosa.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]