www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cacauet, Arachis hypogaea / Leguminosae
Cacauet
La varietat més emprada de cacauet per torrar és l'Espanyola. Altres varietats com la Vermella Tennessee es destina a alimentació animal i la Virgínia a més d'aquests usos produeix oli.

Les varietats de cacauet que més es conreen al món i distribuïdes en els diferents continents són Virginia, Espanyola i Vermella Tennessee, destinada aquesta última sobretot a alimentació animal.

A Brasil creixen espècies espontànies i una varietat és l'Arachis prostata que es conrea allí des de molt antic.

Les varietats poden agrupar-se en dos grups, les de planta erecta i les de tipus rastrero. Gairebé totes les comercials pertanyen al primer grup.

Algunes varietats com la Virginia es conreen per a la producció d'oli, farratge i consum humà. Unes altres com la ‘Espanyola’ s'utilitza principalment per torrar.

A més, a cada zona s'han obtingut varietats locals precoces i tardanes adaptades.

El ‘cacauet malgache’ o pèsol de terra és originari d'Àfrica tropical, però avui es troba a Àsia i en zones del Nord d'Austràlia i sud i Centreamèrica. I el ‘cacauet kersting’ es va originar en les sabanes de l'Oest d'Àfrica, sent la zona de cultiu molt restringida; es pot trobar a Mali, Alt Volta, Nigèria, Togo i Benín.

Algunes varietats de cacauet:

‘Virginia’
Generalment el fruit conté 2 llavors. Es conrea per a la producció d'oli, farratge i consum humà. Les beines que contenen el fruit són grans i de parets gruixudes.

‘Espanyola’
El fruit sol contenir 2 llavors i és difícil de descascarar. No és d'alta producció. S'utilitza sobretot per torrar-se o coure's. Les beines són petites de parets primes.

‘Cacauet malgache’
El seu nom científic és Voandzeia subterrània. És una altra espècie i es diu també pèsol de terra. Hi ha diferents tipus de cacauets malgaches segons el port de la mata. Les llavors són rodones, ovals, dures o arrugades i un fruit pot tenir una o més. És originari d'Àfrica tropical, però actualment hi ha a Àsia i en zones de Nord d'Austràlia i sud i Centreamèrica.

‘Cacauet kersting’
Científicament es denomina Kerstingiella geocarpa. És una altra espècie de cacauet. Les beines contenen d'1 a 3 llavors, generalment dues. Es va originar en les sabanes de l'Oest d'Àfrica, sent la zona de cultiu molt restringida; es pot trobar a Mali, Alt Volta, Nigèria, Togo i Benín.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]