www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cacauet, Arachis hypogaea / Leguminosae
Beneficis per la salut
Els cacauets són rics en greixos, encara que en forma no saturada. També són bones fonts de proteïnes i carbohidrats. L'al·lèrgia que els cacauets provoquen en certs individus atreu una atenció considerable, ja que, encara que el nombre de persones afectades és reduït, les conseqüències poden ser fatals, especialment per als nens.

La quantitat de cacauets necessària per estimular reaccions adverses no està determinada, encara que molt poca quantitat pot ser suficient. Els efectes poden ser ràpids, arribant a produir-se en el precís instant en què el cacauet entra en contacte amb la boca. No existeix una substància alergénica en concret, per tant, diversos individus poden tenir al·lèrgia a components diferents del cacauet. Molts incidents tenen lloc quan existeix exposició a productes cuinats a casa o en restaurants que no indiquen la presència de cacauet com a ingredient en la seva etiqueta. Aquells afectats per aquest problema han d'anar amb compte a l'hora de seleccionar els seus aliments. No obstant això, per a la gran majoria no al·lèrgica als cacauets, aquest fruit s'usa com a part d'una dieta saludable.

En un important projecte de recerca, es va descobrir que la gent que consumia almenys 150 g de cacauets per setmana va patir 1/3 menys infarts que aquells que rarament o mai els consumien.
Tradició popular
El cacauet aporta àcids grassos essencials, necessaris per a la constitució de les membranes cel·lulars i, en particular, de les cèl·lules nervioses. Aquests àcids grassos són insaturats i ajuden a reduir els nivells de colesterol en la sang, per la qual cosa resulten beneficiosos per a les malalties cardiovasculars. Són molt útils pel seu oli per al funcionament del ronyó. Pel seu contingut en calories, els cacauets són molt energètics i resulten recomanables en casos de cansament i astènia. Per aquesta mateixa raó, estan contraindicados en casos d'obesitat.

El contingut en vitamina B3 és important, també redueix els nivells de colesterol i intervé en el metabolisme dels hidrats de carboni, grasses i proteïnes.

També destaca la seva aportació de vitamina I, entre 10,09 i 18,73mg/100g. Prevé l'hemólisis i protegeix les membranes cel·lulars gràcies a la seva acció antioxidant.

Aquesta fruita seca són molt rics en minerals, entre els quals cal destacar el potassi i el fòsfor, necessaris per a l'activitat muscular i nerviosa. Són bons per als estudiants ja que augmenten la concentració mental.

Tradicionalment es considera un aliment anafrodisíaco ja que baixa el to sexual.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]