www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cacauet, Arachis hypogaea / Leguminosae
Gestió de l'ambient de postcollita
Per a la bona conservació del cacauet es recomanen temperatures entre 0 i 10ºC i humitat relativa baixa, en funció de la humitat del producte. També influeix el control dels components de l'atmosfera.

La temperatura òptima de conservació està entre 0 i 10ºC, i com més baixa sigui més llarga serà la vida poscosecha. La humitat relativa també és important per a la conservació del fruit i ha d'existir un equilibri, variant entre 55-70% en funció de la humitat del producte que pot estar entre el 2 i el 20%.

Els efectes de les atmosferes controlades poden ser diferents segons els nivells dels seus components. Així doncs, els nivells d'oxigen inferiors al 1% són molt efectius per retardar l'enranciamiento, i altres símptomes de deterioració; concentracions d'oxigen per sota del 0,5%, equilibrat amb nitrogen, i/o nivells de diòxid de carboni per sobre del 80% en l'aire, poden ser efectius per al control dels insectes que ataquen als productes emmagatzemats i poden ser una alternativa a la fumigació química.

Per tot això, és recomanable l'envasament al buit o amb fluxos de nitrogen per eliminar l'oxigen i mantenir la qualitat dels cacauets.

Para més informació i recomanacions per mantenir la qualitat poscosecha de fruita seca es pot consultar la pàgina Web de la Universitat de Davis ( http://postharvest.ucdavis.edu ).
Problemes de postcollita
Existeixen diversos insectes que poden danyar a la fruita seca emmagatzemada. Per minimitzar els atacs d'insectes ha d'haver-hi una bona higiene, en locals nets, ben ventilats i secs. Es pot fumigar amb productes químics autoritzats, encara que cada vegada es fa menys a causa del risc de contaminació per residus. Altres formes per controlar-los són mitjançant irradiació, tractaments de calor i usant atmosferes controlades.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]