www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Col de Milà, Brassica oleracea var. sabauda / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
Totes les cols són comparativament bones fonts de vitamina C i fibra, encara que les cols de Milà també conté un bon volum de carotenoides provitamina A, folato i una sèrie de fitoquímicos. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el mantrenimiento dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims.

La vitamina C és un potent antioxidanteque pot protegir contra diversos tipus de càncer i intensificar les funcions immunològiques. La recerca mostra que el consum de fibra ajuda a protegir contra una sèrie de trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. El folato és important per a un embaràs sa i per a la salut del nounat. Un consum de folato més elevat pot protegir també contra les malalties cardiovasculars i el càncer, particularment de còlon i coll de l'úter. El folato intervé en les funcions mentals i ajuda als nens a romandre atents.

Els fitoquímicos són compostos secundaris, no nutrients que es troben en alguns vegetals i protegeixen contra el càncer i les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
La col de Milà és una de les varietats de verdura més riques en vitamina, minerals i oligoelementos. És una hortalissa d'hivern ideal per protegir l'organisme contra processos gripales. Una sola ració d'aquesta col conté les quantitats recomanades diàries de vitamina C d'una persona. Tanca tant calci com dos gots de llet, podent ser un gran substitut en casos d'intolerància a la llet o en els de al·lèrgia a les seves proteïnes. En cas d'osteoporosis hauria de consumir-se com a mínim dues vegades per setmana.

Les cols de Milà desintoxican l'intestí i alleugen el restrenyiment, regeneren amb rapidesa la mucosa intestinal deteriorada, enforteixen les mucoses de l'organisme, protegeixen les cèl·lules dels radicals lliures, tenen un efecte revitalizante i milloren l'estat d'ànim. Igualment, aquesta hortalissa interromp els processos d'envelliment determinats per l'estrès, i disminueix les concentracions de colesterol i lípids en la sang.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]