www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Col llombarda, Brassica oleracea var. rubra / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
La col llombarda es conrea, prepara i consumeix de la mateixa forma que les cols verdes. La principal diferència és que la col llombarda conté pigments del flavonoide antocianina. Aquests es perden durant el procés de cocció, encara que es mantenen bé si el producte està en conserva. Conté vitamina C i és una font de fibra. La vitamina C és un potent antioxidant que ajuda a protegir contra diversos tipus de càncer i intensifica les funcions immunològiques. La recerca mostra que el consum de fibra brinda protecció contra una sèrie de trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. Entre els molts components menors presents en les fruites i hortalisses existeixen els flavonoides, els quals, en una dieta variada, poden donar protecció contra el càncer i les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
La col llombarda una de les varietats de verdura més riques en seleni, el qual disminueix la pressió arterial, aporta oxigen al teixit muscular, produeix anticossos, desintoxica dels metalls pesats, prevé de l'esterilitat i activa el tiroide. La llombarda és pectoral i està indicada en la tisi i les pleuresías.

A força de col es pot dur a terme a la primavera guareixes de desintoxicació. La col és un dels millors remeis contra l'excitació nerviosa i l'insomni. El seu consum interessa als angoixats, els que van a sofrir un examen, els depressius, els neuroasténicos i els "sempre cansats".

Les cols llombarda desintoxican l'intestí i alleugen el restrenyiment, regeneren amb rapidesa la mucosa intestinal deteriorada, enforteixen el sistema immunitari, disminueixen la pressió arterial, afavoreixen l'eliminació de líquids i contribueixen a la pèrdua de pes, afavoreixen la formació d'esperma, aporten nutrients per a la libido i la potència sexual, activen la glàndula tiroide i protegeixen l'estafa, potencien l'energia cel·lular, activen el creixement cel·lular i per tant tenen acció rejuvenecedora, aporten nutrients per millorar l'estat d'ànim, contribueixen a la formació de teixit connectiu nou, tenen una acció revitalizante sobre el cervell.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]