www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Endívia, Cichorium intybus / Compositae
Beneficis per la salut
L'endívia és una font de fibra, ferro i potassi. La recerca mostra que el consum de fibra ajuda a protegir contra una sèrie de trastorns del tub digestiu, com el càncer d'intestí. El potassi exerceix un paper important en el metabolisme de l'energia i en el desenvolupament d'unes funcions cardíaques sanes.
Tradició popular
A part de les arrels torrades de l'endívia es poden utilitzar les flors i les fulles. És considerada com lleugerament laxant, depurativa, diurética, colerética (activa la producció de la bilis), estomacal, tònica i aperitiva, sudorífica.

És recomanada en casos d'insuficiència i alteracions hepàtiques, retenció d'orina, restrenyiment, digestions lentes i pesades, paràsits o cucs intestinals. Dóna també molt bons resultats com a ús extern (comprimides) en diverses afeccions de pell.

La planta, es pot utilitzar per realitzar infusions que substitueixin al cafè, evitant així els inconvenients del mateix i al mateix temps aportant a l'organisme minerals.

Tots aquests usos són els atribuïts tradicionalment a la xicoira, sent la mateixa planta que l'endívia per a molts autors.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]