www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Rave, Raphanus sativus / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
Els raves s'usen com a aperitiu, normalment en plats vegetals variats, condiments i amanides. En algunes cultures es creu que els raves estimulen els processos digestius i ajuden a eliminar l'excés de líquids en el cos. Els raves contenen el flavonoide antioxidant canferol, el qual ajuda a prevenir el desenvolupament del càncer. Les fulles són una bona font de calci, beneficiós per a les nostres dents i desenvolupament ossi; ferro, necessari per mantenir la sang en bon estat i caroteno.

FPC
Tradició popular
Els àcids de mostassa que contenen sofre, confereixen al rave no només el seu sabor picante sinó també un efecte medicinal. Tenen una acció antibacteriana i antimicótica. Netegen les mucoses gàstrica i intestinal de bacteris i fongs patògens. D'aquesta manera poden desaparèixer la flatulència o diarrea crònica. El consum de raves dues o tres vegades per setmana ens assegura una flora intestinal sana.

Aquesta hortalissa picante és un aliment ideal per a les persones d'edat avançada, ja que amb el pas dels anys es produeixen cada vegada menys substàncies de defensa contra la colonització de l'intestí per fongs, virus i bacteris.

Una mucosa sana, sense tòxics ni infeccions, constitueix l'òrgan immunològic més important contra malalties de qualsevol tipus. A més els components del rave tenen una acció antiinflamatoria i curativa de la sang i en els òrgans d'excreció.

El seu alt contingut en potassi, combinat amb substàncies estimulants de la circulació, els confereix un efecte diurético. Prevenen l'aparició de càlculs renals i vesicals, i, segons el saber popular, també biliars. Els principis actius del rave neutralitzen en les mucoses dels ronyons, li bufeta de l'orina i les vies urinàries una població bacteriana patològica, de manera que alleugen i guareixen inflamacions i eliminen la predisposició als trastorns miccionales (com el degoteig d'orina) i a la incontinència d'orina en el seu estat inicial.

No obstant això, cal tenir en compte que segons la seva procedència poden contenir nitrats en elevades proporcions, per la qual cosa poden provocar en l'organisme una acció tòxica i, eventualment, formar-se nitrits carcinogénicos. Si es consumeixen a l'excés s'aconsella adquirir-los d'una tenda de productes ecològics.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]