www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Ametlla, Amygdalus communis / Rosaceae
Beneficis per la salut
Les ametlles són riques en àcids grassos no saturats, monoinsaturados i poliinsaturados. Aquests àcids grassos ajuden a reduir el colesterol en la sang.

Igual que altre fruita seca, les ametlles tenen moltes proteïnes. A més, proporcionen fibra, coure, magnesi, vitamina I, àcid fólico, esteroles vegetals i altres compostos fitoquímicos que poden proporcionar efectes positius a l'hora de reduir el colesterol i prevenir les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
Les ametlles, a més de resultar delicioses com a aperitiu, proporcionen molta energia i enforteixen el cos. Per aquest motiu no s'aconsella a persones amb problemes de pes; no obstant això, si que poden consumir-les els diabètics. Es recomana a les dones embarassades, ja que augmenta la producció de llet.

La vitamina I pot tenir efectes positius en la prevenció de cardiopaties. El contingut en fibra les fa adequades en cas de restrenyiment.

No és un fruit fàcilment digerible, per la qual cosa és desaconsellable per a les persones amb l'estómac delicat, ja que poden causar males digestions. Tampoc s'aconsella als al·lèrgics a la ‘aspirina’ perquè les ametlles contenen salicilatos (un component molt similar a aquest fàrmac).

La llet d'ametlles es recomanava en casos d'al·lèrgies digestives i convalescències.

Les ametlles amargues i les dolces quan estan verdes, contenen una substància denominada amigdalina, que dóna lloc a l'àcid cianhídrico, un element tòxic amb acció antitiroidea. No obstant això, el seu risc de toxicitat és baix i desapareix amb el tractament tèrmic. No obstant això és millor reduir el consum d'aquest tipus d'ametlles.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]