www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Avellana, Corylus avellana / Corylacea (Betulaceae)
Beneficis per la salut
Les avellanes són una rica font de greix no saturat, proteïnes, carbohidrats, vitamina I, folato i les vitamines B àcid pantoténico i biotina. La vitamina I és un antioxidant i netejador de radicals lliures en el cos, ajudant d'aquesta manera a protegir contra alguns tipus de càncer. També ajuda en la formació de glòbuls vermells, els músculs i altres teixits corporals. El folato és important per gaudir d'un embaràs sa i per a la salut del nounat. Una ingesta més elevada de folato també pot protegir contra les malalties cardiovasculars i el càncer, particularment de còlon i coll de l'úter. El folato participa en les funcions mentals, ajudant als nens a mantenir-se atents. L'àcid pantoténico (vitamina B5) és necessari per a un metabolisme sa i per a la formació de substàncies reguladores dels nervis. La biotina és essencial per al funcionament de molts sistemes enzimàtics del nostre organisme. La fruita seca és rica en greixos, encara que la majoria dels àcids grassos són no saturats, formant part d'aquesta manera d'una dieta saludable. Un consum d'almenys 150 g d'avellanes aporta un efecte protector contra els atacs al cor.
Tradició popular
Un puñadito d'avellanes a mitjan matí o mitja tarda és el tentempié més saludable que existeix. I és que aquest gustoso fruita seca és tota una font de nutrients. A pesar que l'avellana suposa una important font de lípid, aquests estan formats en la seva gran majoria per àcids grassos monoinsaturados, principalment oleic, que té un efecte beneficiós enfront de la hipertensió arterial, patologies cardiovasculars i elevats nivells de colesterol en la sang. És a més un bon reconstituent, eficaç en casos de tuberculosis i hepatitis. Tenen un efecte molt beneficiós sobre la circulació sanguínia, especialment en casos de varices i hemorroides. També ajuda a prevenir l'arenilla en el ronyó.

En tractar-se d'un aliment molt energètic, no s'aconsella el seu consum a persones amb problemes d'obesitat però constitueixen un complement ideal en la dieta d'els qui duen a terme una activitat física intensa.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]