www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Festuc, Pistachia vera / Anacardiaceae
Beneficis per la salut
Els festucs contenen més d'un 50% de greixos, la major part no saturades, un 20% de proteïnes i un 20% de carbohidrats complexos i provitamina A. D'entre la fruita seca, els festucs són els més rics en potassi.

També són fonts excel·lents de ferro, fòsfor, magnesi i energia. Aquest fruit posseeix efectes beneficiosos per a les funcions del cor. També participa en el metabolisme de les cèl·lules i el seu contingut en potassi ajuda a regular els nivells d'aigua d'aquestes. El ferro és essencial per a la síntesi d'hemoglobina i mioglobina. Exerceix un paper en la respiració cel·lular, el desenvolupament intel·lectual i intensifica el sistema immunològic. El fòsfor és un constituent important dels ossos i dents. El magnesi també té una funció en el desenvolupament dels ossos i la síntesi de les proteïnes.
Tradició popular
En l'Antiguitat, el festuc era un fruit molt valorat, sobretot a Orient. Es considerava un bon afrodisíac i es receptava contra la malenconia i la hipocondria.

A causa que és molt energètic resulta adequat per reforçar la dieta a estudiants, persones esgotades intel·lectualment i aquelles que realitzen grans esforços físics. Per tant, presos entre hores és una excel·lent font d'energia.

Encara que són rics en greixos i per això estan contraindicados en cas d'obesitat, es tracta de greixos ‘bons’ que no suposen perill per al colesterol, sinó tot el contrari.

També es recomanen com reforzantes en casos de convalescència i embaràs, sobretot pel seu contingut en minerals com a potassi i magnesi.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]