www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Kiwi, Actinidia chinensis / Actinidiaceae
Beneficis per la salut
Kiwi
Diverses recerques científiques indiquen que el kiwi és una destacada font de vitamines, minerals, fibra i fitoquímicos. El kiwi posseeix una concentració excepcionalment alta de vitamina C. Un fruit de grandària mitjana pot aportar aproximadament 90 mg de vitamina C, la qual cosa supera amb escreix la ingesta diària recomanada d'al voltant de 60 mg. Una dieta rica en vitamina C ajuda a l'hora de prevenir el càncer d'etómago, entre uns altres, gràcies a la seva capacitat antioxidant. Els carotenoides i altres fitoquímicos també aporten efectes antioxidants. Més recentment, s'ha indicat que la vitamina C pot influir en una sèrie d'estats fisiològics, com la supressió de la formació de niotrosamina en l'intestino.el nitrit, present en els aliments i en l'aigua, pot reaccionar amb les amines per produir nitrosaminas, el caràcter de les quals cancerígeno ha estat demostrat. El kiwi ocupa un lloc important en una dieta equilibrada i baixa en colesterol. Gràcies al seu contingut en fibra, l'efecte laxant del kiwi també mereix ser esmentat.
Tradició popular
El kiwi ajuda a la cicatrització de ferides i intervé en l'activitat normal del sistema immunològic, gràcies a l'alt contingut de vitamina C. D'altra banda, aquesta vitamina és imprescindible en el procés de formació dels glòbuls vermells de la sang, en el qual també intervé l'àcid fólico, vitamina la quantitat de la qual és destacable en aquesta fruita.

El kiwi té efecte diurético. En cas de restrenyiment és recomanable, ja que posseeix propietats laxants. També és convenient per hipertensos i malalts renals, i en cas de patologies cardiovasculars, ja que és molt ric en potassi i molt pobre en sodi i greixos. El kiwi ocupa un lloc important en una dieta equilibrada i baixa en colesterol pel seu elevat contingut en fibra.

No obstant això, pot causar diarrea. Per tant, no ha de consumir-se a l'excés i està contraindicado en les persones amb estómac delicat o predisposició a la diarrea.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]