www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Nespra, Eriobotrya japonica / Rosaceae
Beneficis per la salut
Les nespres aporten poques calories a l'organisme, ja que amb prou feines contenen lípids i proteïnes. Entre els minerals que aporta destaca el potassi, a més del calci, fòsfor, magnesi i ferro. Amb prou feines conté sodi. Entre les vitamines les principals són B1, B2, B3 i C.

El valor nutritiu de les nespres és bastant baix. Amb prou feines contenen lípids i proteïnes, i la seva aportació d'hidrats de carboni (fructosa i glucosa sobretot) és moderat. Per aquests motius el seu contingut calòric és baix i es poden consumir sense problemes per persones que segueixen dietes d'adelgazamiento.

La seva aportació de minerals destaca sobretot pel potassi i per la seva escassetat de sodi. El potassi és molt important en el metabolisme cel·lular i si l'organisme manca d'ell es produeix debilitat muscular, confusió mental i trastorns en el funcionament del cor. A més aporta calci, fòsfor, magnesi i ferro.

El contingut vitamínico de la nespra és bastant baix, encara que aporta petites quantitats de vitamines B1, B2, B3 i C. Aquesta última protegeix a les cèl·lules de l'oxidació i millora l'absorció del ferro. Algunes varietats contenen carotenoides, que són els precursors de la vitamina A.

La nespra conté a més pectines i àcids orgànics, com a acètic, cítric, málico, tartàric i fórmico.
Tradició popular
La nespra és un aliment digestiu, diurético i depurativo. A més redueix el colesterol i està indicat per a les persones que pateixen hipertensió. Les fulles s'usen en alguns països contra diverses malalties com la diabetis o la tos.

La nespra és una fruita molt digestiva, indicada per a aquelles persones amb l'estómac delicat. Posseeix propietats diuréticas i és adequat pels hipertensos per la seva riquesa en potassi i escassetat de sodi. A més és depurativo.

Si es pren com a suc o xarop és beneficiós contra les diarrees, ja que té propietats astringentes. El seu contingut en pectina disminueix els nivells de colesterol.

Les fulles són usades a diversos països per tractar malalties de la pell i la diabetis. La medicina tradicional xinesa recomana productes que contenen extracte de fulles de nespra i d'altres plantes per guarir la bronquitis crònica, la tos i la congestió pulmonar.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]