www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Meló, Cucumis melo / Cucurbitaceae
Pot realitzar-se en caixes de cartró, fusta o plàstic de diferents colors en funció del tipus de meló.

La forma més comuna de comercialitzar encara el meló és a orri, és a dir, sense cap tipus de preenvasado. En cas de preenvasarse, l'enmallado és un sistema comú per a varietats petites, com Gàl·lia.

Per a la col·locació dels melons sense preenvasar s'usen caixes de transport de cartró, fusta o plàstic rígid. Les varietats rodones com Cantaloupe o Gàl·lia es condicionen sobre alvèols en plats d'aquests mateixos materials. L'etiquetatge individual de les peces és cada vegada més freqüent.

És aconsellable l'ocupació d'embalatges normalitzats (caixes o plats) per facilitar l'estiba paletizada, i que el pes màxim a contenir no sobrepassi els 20 o 22kg per evitar sobrecalentamiento local per la calor despresa pels fruits.

A Espanya, normalment, el meló primerenc, esfèric, va alveolado en envasos de cartró. Per el ‘Groc’ s'utilitza tant l'envàs de cartró com el de fusta. El ‘Negre’, si es destina a l'exportació, s'empaca fonamentalment en fusta i per al comerç nacional (Espanya) en plàstic recuperable. El color dels alvèols depèn del color del meló, així doncs, per a melons grocs s'utilitzen verds i per als melons verds, els tons clars.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]