www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Kaki, Diospyros kaki / Ebenaceae
Gestió de l'ambient de postcollita
El kaki ha de conservar-se a 0ºC amb una humitat entre el 90 i el 95%. Per eliminar l'astringencia sense afectar al fruit s'enriqueix l'atmosfera amb un 80% de diòxid de carboni. La conservació es pot allargar en atmosfera controlada, mantenint un 3-5% d'oxigen, un 5-8% de diòxid de carboni i sense etilè.

Els kakis han de conservar-se aproximadament a 0ºC. Per sota dels 2ºC el fruit es congela. La humitat ha de mantenir-se alta, entre el 90 i el 95%. L'etilè s'usa per eliminar l'astringencia, però produeix un estovament excessiu que dificulta la seva comercialització. Si l'aire s'enriqueix amb un 80% de diòxid de carboni durant 24 hores a 20ºC s'elimina l'astringencia mantenint la fermesa.

Els kakis responen a l'ús d'atmosferes controlades. Les condicions adequades són un nivell d'oxigen del 3-5%, un nivell de diòxid de carboni del 5-8% i un ambient lliure d'etilè. En aquestes condicions i amb una temperatura i fumegeu òptimes els kakis poden conservar-se entre 3 i 5 mesos.
Distribució
El transport i distribució d'aquesta fruita ha de fer-se amb cura, ja que és un producte fràgil. La temperatura ha de mantenir-se baixa i la ventilació ha de ser adequada per evitar danys per etilè.

El kaki és un fruit molt fràgil, per la qual cosa el seu transport ha de fer-se amb summa cura. La temperatura ha de mantenir-se el més baixa possible i la ventilació ha de ser adequada per reduir els nivells d'etilè. No han de fer-se càrregues mixtes amb substàncies productores d'aquest gas. Durant la distribució també ha de cuidar-se la temperatura i la ventilació.
Problemes de postcollita
Entre els problemes que pot sofrir el kaki durant el seu emmagatzematge estan els danys per etilè, danys per fred i danys per nivells baixos d'oxigen i alts d'anhídrid carbònic.

El kaki pot sofrir determinats problemes fisiològics durant el seu emmagatzematge:

Danys per etilè: si la concentració d'aquest gas és elevada es produeix un envelliment prematur del fruit, que s'estova i perd qualitat.

Danys per fred: les varietats no astringentes com ‘Fuyu’ són sensibles a les temperatura entre 5 i 15ºC, podent presentar pardeamiento de la polpa i estovament. Aquests problemes s'agreugen encara més en presència d'etilè.

Si s'exposen els kakis a atmosferes amb nivells d'oxigen per sota del 3% durant més d'un mes poden tenir problemes en la maduració i pèrdua de sabor.

L'exposició a nivells de carboni per sobre del 10% durant més d'un mes pot produir pardeamiento de la carn i pèrdua de sabor.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]