www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fava, Vicia faba / Leguminosae
Es pot trobar fava fresca als mercats durant tot l'any. El cultiu en països de diferents latituds, la diversitat de varietats conreades, al costat de les tecnologies de conservació fan possible aquest fet. No obstant això no tots els països poden gaudir d'aquest fet, solament alguns països d'alt poder adquisitiu tenen en les seves comprats faves tot l'any.

No tots els mercats tenen aquest privilegi, solament ocorre a certs mercats molt rics i exigents com el britànic. Per analitzar la disponibilitat del fava al llarg de l'any, s'analitza el mercat britànic. Com podrà observar-se en la taula, en el Regne Unit disposen de faves tots els mesos de l'any, és clar, importades de diferents llocs.

País proveïdorÈpoca de l'any(hemisferi nord)Pes dels envasos (kg)
EgipteOctubre-març-
FrançaAbril-juny-
IrlandaJuny-setembre10
ItàliaAbril-juny-
PortugalMarç-maig10/12/20/30
EspanyaMarç-juny-
Regne UnitJuny-juliol3,5/4,5/9

Font: Fresh Produeix Desk Book, 1999

A Espanya es troben faves fresques durant els mesos que van de novembre a març (varietat Aguadulce, que ha de ser plantada a la fi de tardor) i de maig a agost (varietats més tardanes). En ambdues èpoques existeixen perills, perquè tant les baixes com les altes temperatures són desfavorables per al cultiu de les faves.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]